Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZATVOR ZA VOZAČA

VIDEO Policija objavila snimku kao upozorenje. 'Bila sam uvjerena da ću umrijeti'

Foto: Screenshot
1/6
11.11.2019.
u 08:56

Uz zatvorsku kaznu, vozaču je oduzeta i vozačka dozvola na 29 mjeseci.

Britanac David Price (65) osuđen je na 18 mjeseci zatvora zbog prometne nesreće koju je skrivio 8. lipnja 2018. godine na cesti kod Newarka. Policija je u dogovoru s osobama ozlijeđenima u nesreći objavila snimku kao upozorenje svim vozačima.

Policija je utvrdila kako je Price, vozeći kamion, počeo kočiti tek kad se nalazio na 15 metara od Renault Clija koji je stajao u koloni. Budući da je vozio gotovo 90 km/h, za zaustavljanje mu je trebalo najmanje 50 metara, objavila je britanska policija.

Nakon udara Clio se zabio u Audi A1 koji je bio ispred njega, a Audi je završio u stražnjem djelu drugog kamiona. Nitko nije poginuo, no nekoliko osoba zadobilo je teške tjelesne ozljede.

Student koji se nalazio u Renaultu morao je napustiti studij zbog brojnih teških ozljeda koje su mu promijenile život. Zadobio je krvarenje u mozgu, teške ozljede kralježnice i vrata kao i lomove ruke, rebra i nosa, što je rezultiralo brojnim operacijama.

– Bila sam uvjerena da ću umrijeti tog dana – rekla je vozačica koja se nalazila u Audiju, a koja je zbog ozljeda morala biti na bolovanju dulje vrijeme.

– Objavili smo snimku kamere iz kamiona kao upozorenje vozačima da obrate pozornost kada su za volanom. Opasna vožnja Davida Pricea prouzročila je katastrofalne ozljede koje su u samo nekoliko sekundi promijenile ljudima život. Sve se moglo izbjeći da je bio pažljiv za volanom. Sada ima vremena za razmišljanje o posljedicama svojih postupaka – rekla je inspektorica Heather Sutton.

Osim zatvorske kazne, vozaču je oduzeta i vozačka dozvola na 29 mjeseci.

Komentara 14

IM
Immanuell
10:30 11.11.2019.

Čist kao suza vozačev popust. Ni ne vidi se da je počeo kočiti nego se zabio u Clio poput ISIL - ovog terorista.

MA
marcel
11:03 11.11.2019.

radi se o profesionalnom vozaču koji za volanom provodi osam sati dnevno, i koji je to radio 30 i više godina. I u jednom mu je trenutku popustila koncentracija. Jednostavno, jedna od onih nesreća koje se teško mogu izbjeći. Kako je netko rekao, bilo bi pametno da je clio upalio 4 žmigavca što je i zakonska obaveza, uostalom

DU
Deleted user
09:31 11.11.2019.

Sve se moglo promijeniti i da je mladić u cliou upalio četiri žmigavca kad je već stajao na cesti kojom se vozi 90 km/h. Vježbi kamion shvatio da se stoji. Pred zakonom je kriv vozač kamiona, ali vjerujem da će student iz clia ubuduće paliti žmigavce kad stoji gdje nije uobičajeno. U Njemačkoj je to stvar kulture, ali i zapravo zdravog razuma.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije