Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spektakularno

Pogledajte vodopad "lave" u Nacionalnom parku Yosemite

Daniel Sordo
Reuters
21.02.2012.
u 22:23

Kako sunce zalazi, voda koja se slijeva pod njegovim zrakama promatračima pruža spektakularan prizor

Sredinom veljače, samo dva tjedna u godini kada sunce pod određenim kutom obasjava istočni vrh planine El Capitan, i to samo ako se poklope i ostali vremenski uvjeti, vodopad Konjski rep u američkom Nacionalnom parku Yosemite postaje meka za fotografe, snimatelje, ljubitelje prirode i romantičare. Kako sunce zalazi, voda koja se slijeva pod njegovim zrakama izgleda kao vodopad lave i promatračima pruža spektakularan prizor.

Uvjeti koji stvaraju ovaj fenomen ne poklapaju se uvijek, pa tako on nije vidljiv svake godine. Zbog slabijih padalina nekad nema vode, a drugi put oblačno nebo ne propušta zrake sunca. Čak i kada se svi uvjeti poklope, promatrači u vodopadu "lave" visokom oko 500 metara mogu uživati svega dvije minute dnevno tijekom dva tjedna koliko se ovaj fenomen pojavljuje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije