Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANALIZA NAKON TRAGEDIJE Kako je moguće da mladić kojem je vozačka dozvola oduzimana pet puta još uvijek vozi bez težih sankcija

Poginula tražila prijevoz

02.01.2008.
u 18:46

ZAGREB - Nekoliko minuta prije nego što je u Sesvetama na Silvestrovo poginula kao suvozačica u hondi Zlatka Klindića (28), Martina Ištvanić (23) smrzavala se na tramvajskoj postaji u Dupcu, a kako na vidiku nije bilo ni tramvaja ni taksija, pozvala je svog dečka da je netko preveze do restorana na novogodišnji doček.
Povremeno od boli jedva cijedeći riječi kroz grlo koje mu se stiskalo, njen dečko, s kojim je u vezi bila gotovo godinu dana, predstavio nam se kao Klindićev najbolji prijatelj.

 Klindić i ja sjedili smo te večeri u restoranu i čekali je. Javila nam se i rekla da nema prijevoz te zamolila da je netko doveze. Klindić se odmah ponudio i otišao. Više se nisu vratili  jedva je izgovorio shrvani mladić. Podsjetimo, Klindiću se u Zagrebačkoj ulici kod broja 192, kako je javio PUZ, u 22.50 zbog prevelike brzine honda otela kontroli. Stala se okretati na cesti te je u punoj brzini na nju naletio mitsubishi iz suprotnog smjera, ravno u desna vrata gdje je sjedila danas pokojna Martina Ištvanić.

Njen dečko rekao nam je da je poginula djevojka imala samo dvije sestre i brata, jer je prije izvjesnog vremena ostala bez roditelja.
Iako pri kraju razgovora na rubu suza, on je kategorički tvrdio da brzina nije mogla biti razlog nesreći.
 To je bio stari automobil, iz 91., i ne vjerujem da je kroz samo tri semafora mogao postići neku veliku brzinu  kazao je i dodao da smatra kako je uzrok bila izrazita poledica te noći.

On, kao ni ostali njegovi prijatelji, nisu upoznati s Klindićevom prometnom prekršajnom evidencijom. Poznata im je samo jedna prijašnja Klindićeva prometna nesreća te da je Klindiću zbog prometnog prekršaja u Makarskoj u kolovozu trebala biti oduzeta vozačka dozvola na tri mjeseca. Zbog čega mu prometna nije oduzeta, oni, kažu, ne znaju. Što se tiče povoda za oduzimanje vozačke, oni misle da se radilo ili o alkoholu ili o prevelikoj brzini.
 Sve da mu je vozačka i bila oduzeta, u policiji su mi rekli da bi mu ona po zakonu bila vraćena već u studenom, dakle sad bi smio voziti  kazao je jedan od prijatelja.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije