Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GORSKI KARABAH

Poginula dva novinara u Azerbejdžanu: Vozilom nagazili na minu

Azertac
05.06.2021.
u 14:12

Područje Gorskog Karabaha punO je zaostalih mina koje su svakodnevna prijetnja

Dva azerbejdžanska novinara poginula su na Gorskom Karabahu kada je njihovo vozilo naletjelo na minu.

Naime, priopćenju Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Azerbejdžan, vozilo u kojem su bili članovi filmske ekipe naletjelo je na protivtenkovsku minu na putu u Susuzlug, selo u regiji Kelbadžar. Uslijed eksplozije, poginula su dva člana filmske ekipe, operater azerbejdžanske televizije Siradž Abišov i dopisnik azerbejdžanske Državne novinske agencije Maheram Ibrahimov, kao i predstavnik izvršne vlasti okruga Arif Alijev, dok su četiri osobe ranjene. 

Područje Gorskog Karabaha kojeg je nedavno oslobodila azerbejdžanska vojska, teritorij koji se od 1991.godine nalazio pod armenskom vojskom, puno je zaostalih mina koje su svakodnevna prijetnja.

Zbog toga azerbejdžanske vlasti do dana današnjeg nisudozvolile stanovništvu da se vrate kućama u tom području. Prema procjenama, čišćenje tog područja od mina trajat će oko 30 godina

VIDEO Fata Orlović dočekala pravdu: Srušili bespravnu pravoslavnu crkvu u dvorištu kod Srebrenice


 
Ključne riječi

Komentara 1

BE
berija
15:59 05.06.2021.

Siradž i Maheram? Dobro je, dva manje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije