Naslovnica Vijesti Hrvatska

Počelo suđenje vukovarskom liječniku Vladimiru Horvatiću radi prijetnji upućenih Vojislavu Stanimiroviću

Nakon održane sudske rasprave Vojislav Stanimirović je rekao kako je radi ovoga Facebook statusa prijavio Horvatiću PU i Ministarstvu zdravstva.
10. travnja 2017. u 14:22 3 komentara 864 prikaza
vukovar suđenje
Foto: Branimir Bradarić
Pogledajte galeriju 1/4

Prema optužnici Općinskog državnog odvjetništva u Vukovaru danas je na Općinskom sudu u Vukovaru započelo suđenje vukovarskom liječniku Vladimiru Horvatiću koji se tereti za prijetnje upućene putem svoga Facebook profila predsjedniku SDSS-a Vojislavu Stanimiroviću i, kako je rekao njegov odvjetnik Emil Mitroviski, prijetnji upućenih pripadnicima srpske nacionalne manjine.
- Ovdje možda ima elemenata klevete ili uvrede ali to se rješava privatnom optužnicom, a ne po službenoj dužnosti. Odbacujemo i tvrdnje o izrazitoj netrpeljivosti prema srpskoj nacionalnoj manjini. Mi osporavamo osnovanost optužbe. Ovo je njegov osobni stav koji dijeli 90 posto ljudi u Hrvatskoj, rekao je Mitrovski dodajući kako je njegov branjenik liječnik i specijalista.

Napomenuo je i kako prema ovome kaznenom djelu Horvatiću prijeti kazna od šest mjeseci pa do pet godina zatvora. U izjavi novinarima Horvatić je rekao kako se radi o neutemeljenim optužbama i da ne zna što je DORH vidio i na osnovu čega je podigao optužnicu.

-Iznijeli smo dokaze da niti jedna od tih stavki ne stoji. Stavlja mi se na teret i međunacionalna mržnja prema srpskom narodu što ne stoji. Očekujem da sud donese odluku po kojoj će agresor iz Domovinskog rata biti kriv, a žrtva oslobođena, rekao je Horvatić.

Njemu se na teret stavlja status od 3. prosinca 2015. godine koji je objavio na svome profilu u 00.26 sati  u kojem stoji:  

„Majku ti j**** četničku, i usta krvava, ti ćeš mi odlučivati o mandatima u hrvatski sabor, a likovao si 19.11.1991. godine o padu „posljednjeg ustaškog bastiona“ , Bolnice Vukovar, iz koje ste poklali… I sad ćeš mi ti SDSS, i vaš podmladak SDP odlučivati o Hrvatskoj.  Vani sam kukavica, al dođi mi u Bolnicu Vukovar danas, da ti se krvi napijem iz tri prsta, sdpovska četnička. Ovo nije prijetnja, nego tvoja presuda! Dr. Vladimir Horvatić iz Bolnice Vukovar 1991. I danas“.

Nakon održane sudske rasprave Vojislav Stanimirović je rekao kako je radi ovoga Facebook statusa prijavio Horvatiću PU i Ministarstvu zdravstva. Pokazao je i odluku Časnog suda Hrvatske liječničke komore u kojem stoji da se Horvatić ispričao Stanimiroviću za sve one riječi koje su nepristojne i osobno uvredljive.

-S tim je za mene taj slučaj bio završen. Ovo dalje je službeno postupanje DORH-a gdje sam ja pozvan u svojstvu svjedoka, rekao je Stanimirović koji se poslije rasprave požalio i predsjedniku Županijskog suda Vukovar s obzirom da ga je pri ulazu u sud dočekalo 50-ak građana. Čuli su se i neki povici upućeni njemu, a istaknuti su i transparenti na kojima je pisalo: „Tog 18. novembra 1991. pao je i posljednji bastion, posljednje uporište ustaške vlasti u Vukovaru –vukovarska bolnica“, „Dr. Vojislav Stanimirović nositelj Ordena za ratne zasluge“, „Dr. Vojislav Stanimirović, šef saniteta i glavni za zdravstvo zapadnog Srema nazočio je 20.11.1991. odvođenju ranjenika iz vukovarske bolnice“. Sljedeća sudska rasprava u ovome slučaju zakazana je za 22. svibanj. 

>> HDZ: Povijest koju interpretira Stanimirović je lažna!

>> Stanimirović: Ruža Tomašić je eurofob, ksenofob i srbofob

Elipso