Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPORNI STATUS

Počelo suđenje vukovarskom liječniku Vladimiru Horvatiću radi prijetnji upućenih Vojislavu Stanimiroviću

vukovar suđenje
Foto: Branimir Bradarić
1/4
10.04.2017.
u 14:22

Nakon održane sudske rasprave Vojislav Stanimirović je rekao kako je radi ovoga Facebook statusa prijavio Horvatiću PU i Ministarstvu zdravstva.

Prema optužnici Općinskog državnog odvjetništva u Vukovaru danas je na Općinskom sudu u Vukovaru započelo suđenje vukovarskom liječniku Vladimiru Horvatiću koji se tereti za prijetnje upućene putem svoga Facebook profila predsjedniku SDSS-a Vojislavu Stanimiroviću i, kako je rekao njegov odvjetnik Emil Mitroviski, prijetnji upućenih pripadnicima srpske nacionalne manjine.
- Ovdje možda ima elemenata klevete ili uvrede ali to se rješava privatnom optužnicom, a ne po službenoj dužnosti. Odbacujemo i tvrdnje o izrazitoj netrpeljivosti prema srpskoj nacionalnoj manjini. Mi osporavamo osnovanost optužbe. Ovo je njegov osobni stav koji dijeli 90 posto ljudi u Hrvatskoj, rekao je Mitrovski dodajući kako je njegov branjenik liječnik i specijalista.

Napomenuo je i kako prema ovome kaznenom djelu Horvatiću prijeti kazna od šest mjeseci pa do pet godina zatvora. U izjavi novinarima Horvatić je rekao kako se radi o neutemeljenim optužbama i da ne zna što je DORH vidio i na osnovu čega je podigao optužnicu.

-Iznijeli smo dokaze da niti jedna od tih stavki ne stoji. Stavlja mi se na teret i međunacionalna mržnja prema srpskom narodu što ne stoji. Očekujem da sud donese odluku po kojoj će agresor iz Domovinskog rata biti kriv, a žrtva oslobođena, rekao je Horvatić.

Njemu se na teret stavlja status od 3. prosinca 2015. godine koji je objavio na svome profilu u 00.26 sati  u kojem stoji:  

„Majku ti j**** četničku, i usta krvava, ti ćeš mi odlučivati o mandatima u hrvatski sabor, a likovao si 19.11.1991. godine o padu „posljednjeg ustaškog bastiona“ , Bolnice Vukovar, iz koje ste poklali… I sad ćeš mi ti SDSS, i vaš podmladak SDP odlučivati o Hrvatskoj.  Vani sam kukavica, al dođi mi u Bolnicu Vukovar danas, da ti se krvi napijem iz tri prsta, sdpovska četnička. Ovo nije prijetnja, nego tvoja presuda! Dr. Vladimir Horvatić iz Bolnice Vukovar 1991. I danas“.

Nakon održane sudske rasprave Vojislav Stanimirović je rekao kako je radi ovoga Facebook statusa prijavio Horvatiću PU i Ministarstvu zdravstva. Pokazao je i odluku Časnog suda Hrvatske liječničke komore u kojem stoji da se Horvatić ispričao Stanimiroviću za sve one riječi koje su nepristojne i osobno uvredljive.

-S tim je za mene taj slučaj bio završen. Ovo dalje je službeno postupanje DORH-a gdje sam ja pozvan u svojstvu svjedoka, rekao je Stanimirović koji se poslije rasprave požalio i predsjedniku Županijskog suda Vukovar s obzirom da ga je pri ulazu u sud dočekalo 50-ak građana. Čuli su se i neki povici upućeni njemu, a istaknuti su i transparenti na kojima je pisalo: „Tog 18. novembra 1991. pao je i posljednji bastion, posljednje uporište ustaške vlasti u Vukovaru –vukovarska bolnica“, „Dr. Vojislav Stanimirović nositelj Ordena za ratne zasluge“, „Dr. Vojislav Stanimirović, šef saniteta i glavni za zdravstvo zapadnog Srema nazočio je 20.11.1991. odvođenju ranjenika iz vukovarske bolnice“. Sljedeća sudska rasprava u ovome slučaju zakazana je za 22. svibanj. 

>> HDZ: Povijest koju interpretira Stanimirović je lažna!

>> Stanimirović: Ruža Tomašić je eurofob, ksenofob i srbofob

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
14:47 10.04.2017.

Sve kaj je Horvatic rekel stoji. Di je problem?

BJ
Bjelovar112
16:41 10.04.2017.

Istina se pokusava sakriti

CI
cika123
23:11 10.04.2017.

Šta je to doktor rekao a da nije istina??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije