Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traže više cijene

Pobuna - mljekari sutra obustavljaju isporuku mlijeka

\'23.02.2012., Boljunsko polje -Istarski mljekari organizirano cijelu noc i danas ujutro cekju na lokaciji Boljunsko polje naredbu iz Zagreba za blokadu tunela Ucka.  Photo: Dusko Marusic/PIXSELL\'
Duško Mirković/Pixsell
21.10.2012.
u 10:55

Sutra neće biti isporučeno mlijeko za cijelo područje Hrvatske, a ako pak vlast hoće mlijeko na policama, neka nas posluša ili ostane pri svome i omogući daljnji nekontrolirani uvoz mlijeka, upozorio je Laslo

Isporuka mlijeka s domaćih farmi bit će sutra obustavljena za cijelu Hrvatsku, najavio je Antun Laslo, predsjednik Zajednica udruga seljaka Slavonije i Baranje te mljekara koji traže da se poveća otkupna cijena mlijeka s 2,40 na 4,05 kuna po litri. Dodanu poteškoću domaćim mljekarima, koji su se odlučili na ovaj korak, osim niske cijene mlijeka na hrvatskom tržištu, pričinila je i ovogodišnja suša koja je drastično smanjila zalihe hrane za stoku.

- Ostajemo pri svome - sutra neće biti isporučeno mlijeko za cijelo područje Hrvatske, a ako pak vlast hoće mlijeko na policama, neka nas posluša ili ostane pri svome i omogući daljnji nekontrolirani uvoz mlijeka. A cijena takvog mlijeka ne samo da će biti viša, nego i više vrednovana od našeg iako nije i kvalitetnije, upozorio je Laslo.

Ministarstvo poljoprivrede za srijedu je najavilo sjednicu Savjeta za mlijeko, na kojoj bi trebale biti i definirane mjere pomoći mljekarstvu. No, seljaci nisu željeli čekati dogovor za stolom, nego će u nove akcije krenuti već u ponedjeljak.

- Nije nam žao što moramo prolijevati i mlijeko, jer to činim od početka ove godine kako bi pokazali u kakvim nezavidnim uvjetima proizvodimo, istaknuo je Laslo.

Komentara 27

BO
boston
11:45 21.10.2012.

Jedva cekam kad mljekari budu prosipali mlijeko po ulicama, peradari perad, kad smetlari obustave rad. Kad svi imalo nezadovoljni blokiraju ceste, zracne luke, i kad potpuni kaos zavlada (kao da vec nije).

AC
acer7
11:48 21.10.2012.

naravno da tečaj kune i novac kao dug nema veze s ovim :) imali ste izbore, skuhali ste si i sad ćete si to pojesti. tj posjeti će vas. Prije sam vas žalio, sada više ne.

CE
ceranac1
11:13 21.10.2012.

selo,je najzapostavljenije u RH, mnogi su primjeri iz svijeta kako se na ovaj način svijetske multinacinalne kompanije nametnu na mala tržišta, prvo kupi koju domaću industriju tada uvozom uništi konkurenciju, sve to uz masno plačanje domaćim slugam(politici)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije