Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNS UPOZORIO

'Ploču trebaju ukloniti u najkraćem roku. Neprihvatljiva je Vlada koja ne provodi dogovore'

Andrej Planković Predrag Štromar
Marko Lukunic/PIXSELL
26.08.2017.
u 14:55

Član Predsjedništva HNS-a, Tomislav Stojak, reagirao je na izjave oko uklanjanja ploče HOS-a u Jasenovcu

Iz HNS-a kažu da su postigli dogovor s premijerom oko uklanjanja ploče, te da očekuju da se toga u HDZ-u pridržavaju.

"HNS je postigao dogovor s premijerom i očekujemo da se taj dogovor poštuje. HNS smatra da je za Hrvatsku danas glavna tema hitna provedba kvalitetne obrazovne reforme i projekata koji osiguravaju gospodarski napredak. Hrvatskoj nisu potrebna fašistička obilježja, niti građani zaslužuju da ih se opterećuje raspravama o temi koja mora imati samo jedan zaključak: uklanjanje ploče u najkraćem mogućem roku. Za HNS nije prihvatljivo partnerstvo u Vladi koja nije odlučna u provedbi postignutih dogovora, reformskih odluka i potpisanih sporazuma", poručio je član Predsjedništva HNS-a Tomislav Stojak.

Podsjetimo u intervjuu za Večernji list ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković rekao je da ploča u Jasenovcu zasad ostaje.

"Vijeće za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima radi na tome i ono bi trebalo dati preporuke kako u budućnosti tretirati takve stvari, a za to imaju rok do ožujka 2018. godine. Kada vijeće da preporuke, onda ćemo mi unutar tih preporuka napraviti zakonski okvir i poduzeti druge mjere", kazao je Bošnjaković za Večernji.

 

 

Komentara 305

TR
tramontana
16:06 26.08.2017.

Meni ne smeta. A evo zašto. Svako ima pravo da uređuje državu kakvu želi . Spomenik je za žrtve jednog vremena, ploča za branitelje je spomen na drugo vrime. Ona je nastala temeljem pogibije u otporu Šešeljevim, Nikolićevim, Vučićevim četnicima.. Ako Ova trojica mogu biti predsjednici, premjeri i obnašatelji vlasti u ratu i miru, onda nema razloga da se skida ploča koja je simbol otpora srpskim vojvodama.

PR
prajdali100
16:44 26.08.2017.

Odjednom se pojavljuju kreature tipa Pupavca i Glavasevica.A kako su samo žestoki !!! Dok je Hrvatska doslovno gorjela nigdje ih nije bilo! A vidi ih sad !!! Srpska posla.

MA
malala
15:11 26.08.2017.

Ajde je makni prijatelju. Bit cete maknuti oboica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije