Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rodno mjesto OI

Pljačkaši opustošili Olimp, grčki ministar kulture ponudio ostavku

Paljenje Olimpijskog plamena na Olimpu
Press Association/PIXSELL
17.02.2012.
u 11:34

Naoružani pljačkaši ukrali su, procjenjuje se, oko 60 izloženih antikviteta. U muzeju će se u svibnju zapaliti Olimpijski plamen.

Dvojica maskiranih i naoružanih muškaraca svladala su čuvara muzeja na Olimpu i ukrala desetke izloženih antikviteta. Grčki ministar kulture Pavlos Geroulanos ponudio je svoj mandat na raspolaganje premijeru, javlja BBC, nakon vijesti o pljački muzeja koji se nalazi na rodnom mjestu Olimpijskih igara, ali njegova ostavka do sada nije prihvaćena. Gradonačelnik Thymios Kotzias potvrdio je kako je vrijednost ukradenih predmeta "neprocjenjiva", ali nije želio komentirati što je točno ukradeno.

Naoružani pljačkaši u muzej su ušli jutros oko 7.30 sati po lokalnom vremenu i od zaposlenice muzeja zatražili razne izloške. Kada ih je odbila pljačkaši su ju zavezali te porazbijali izložbene vitrine i pobjegli više od 60 brončanih i glinenih skulptura.

U muzeju bi se 10. svibnja trebala održati ceremonija paljenja Olimpijskog plamena koji će onda krenuti put Londona.

 

Ključne riječi

Komentara 7

ST
Student
14:09 17.02.2012.

Pa olimpijske su se igre odvijale u Olimpiji (na Peloponezu), a ne na Olimpu (planinskom vrhu na sjeveru Grčke). Pametni novinari...

JA
jaruzelskia
15:15 17.02.2012.

Jadni Grci, baš imaju ‘sreće’! Prvo su pokrali Turci, pa Britanci, pa Njemci a sada i domaći!

MI
mica1111
11:46 17.02.2012.

...a strašno...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije