Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Plenković: Nisam bio u Kovačevićevu Klubu. Pitao sam ministre na Vladi tko je bio tamo

"Ima nekih viših dužnosnika koji su išli u Klub. Ja govorim da vi, kao istraživač, ispitate tko je tamo bio. Pitao sam na Vladi tko je bio, tri ministra javno su rekla da su bila u Klubu. Nije realno da ja trebam znati tko od ministara gdje ruča", dodao je.
25. rujna 2020. u 10:31 30 komentara 5994 prikaza
Andrej Plenković u Splitu se sastao s lokalnim čelnicima
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković danas je novinarima komentirao aktualnu političku situaciju, a opet je najviše riječi bilo o istrazi u aferi Janaf.

Dragan Kovačević DRAGAN KOVAČEVIĆ Uhićeni šef Janafa ima čak 4 tvrtke, a nijedna nema zaposlenih: Evo kako su poslovale

"Moramo naći ljude kako god okrenemo. I da je sve u redu sa sigurnosnom provjerom, ali opet nakon toga netko može biti kreativan", kazao je Plenković na pitanje o kadroviranju i provjerama.

Rekao je da je s novim v. d. predsjednikom uprave Janafa razgovarao o slučaju.

"Adanić je imenovan u Upravu, iskusan je. Izabrat ćemo predsjednika Uprave nakon natječaja. Naravno da smo razgovarali oko slučaja i on nema nikakve informacije", rekao je premijer.

Što god treba, ja mogu svima odgovarati, komentirao je premijer osnivanje istražnog Povjerenstva oporbe. "Nema tu nekoga problema, kada se oporba dogovori što će biti tema, onda ćemo mi dalje postupati. Formirat ćemo cilj takvog povjerenstva. Ja sam mislim da ima drugih nervoznih, napadaju policiju, DORH", dodao je Plenković.

Video: Trgovina grobovima na Mirogoju: Glavni osumnjičeni u aferi Janaf sebi je preko veze osigurao mjesto u Aleji zaslužnih građana!

"Nisam bio u Klubu Dragana Kovačevića, već sam to rekao", kazao je.

"Ima nekih viših dužnosnika koji su išli u Klub. Ja govorim da vi, kao istraživač, ispitate tko je tamo bio. Pitao sam na Vladi tko je bio, tri ministra javno su rekla da su bila u Klubu. Nije realno da ja trebam znati tko od ministara gdje ruča", dodao je

"Oni koji su išli, oni moraju rastumačiti zašto su išli u Klub. U tom trenutku, kada sam ih pitao, nisam ni znao za ostavljanje mobitela prije ulaska", kazao je premijer. "Što mislite da sam oduševljen time", dodao je Plenković na inzistiranje novinara misli li da je odlazak ministara u Klub sporan.

"Nemam pojma tko gdje ide na ručak i s kim se druži", dodao je. "Državni inspektorat nije zalazio tamo, ako je to bila javna tajna, treba pitati njih", rekao je.

Zagreb: Održana 10. sjednica Vlade Republike Hrvatske sjednica vlade Plenković: Važno je da pošaljemo jasne poruke, a ne zbunjujuće kao predsjednik

"Ono što je vrlo bitno jest čuđenje predsjednika, bivših predsjednika. Gledam, oni su navedeni kao eksperti u nekim medijima, a čude se da Vlada, DORH i policija postupaju po zakonu", ponovio je Plenković i rekao da je to ključ ove priče u političkom smislu.

"Ne treba meni istražno povjerenstvo da svojim ušima čujem i svojim očima vidim. Da sam ja to rekao, imali bismo revoluciju ovdje. Ovdje sad ispada da, eto, možda ima nešto u tome. Napasti DORH, sud, policiju, a da je to netko napravio iz HDZ-a, vidjeli bi što bi imali", kazao je.

oglasila se
Mikulić pokazala užasne poruke koje je dobila nakon objave o sinu: Nije li te sram, neka djeca stvarno su bolesna
G
PASTELNO PROLJEĆE
Guess nagradni natječaj - uslikaj svoju kombinaciju i osvoji nagrade!
  • Jurica_Spindl:

    Ja mislim iako su isli u klub nemaju ministri veze sa time. A istina je da Plenki ne moze nikoga pratiti gdje ko zalazi.

  • Judita:

    i moja mater je bila u klubu, i šta sad?

  • antiekstremist:

    Šta reći. U HR ne valja kad se nitko ne zatvara, ne valja kad se zatvara, ne valja nikada. Hrvati.