Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otvorena vrata za povratak

Plenković bi predsjednici uredio Visoku i primio je natrag u HDZ

Andrej Plenković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
16.02.2020.
u 16:52

Kolinda Grabar-Kitarović ima pravo na ured na teret državnog proračuna nakon što joj 18. veljače istekne petogodišnji mandat

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je u nedjelju da je vlada spremna bivšoj predsjednici urediti ured u državnoj rezidenciji u Zagrebu i da će je, ako to bude željela, "sa zadovoljstvom" primiti natrag u HDZ.

Kolinda Grabar-Kitarović ima pravo na ured na teret državnog proračuna nakon što joj 18. veljače istekne petogodišnji mandat. U predsjednički ured na Pantovčaku uselit će se Zoran Milanović (SDP) koji ju je pobijedio u drugom krugu izbora u siječnju.

"Vlada će prema zakonu osigurati odgovarajući prostor predsjednici Republike. Ako je odluka da to bude u Visokoj mi smo spremni prilagoditi i urediti potrebne prostorije", izjavio je Plenković novinarima u Muenchenu.

Predsjednik HDZ-a dodao je da su Grabar-Kitarović otvorena vrata za povratak u stranku iz koje se po zakonu morala ispisati kada je 2015. postala predsjednica.

"To je na njoj. Kada god želi vrata su joj otvorena, sa zadovoljstvom", rekao je Plenković koji je u Muenchenu sudjelovao na međunarodnoj konferenciji o sigurnosti.

Komentara 26

ZA
zarko815
22:24 16.02.2020.

Bravo Plenkoviću, ako je mogao dikobraz ,izdajica koji je dilao sa tajnim dokumentima, lažno svjedočio , kriminalac, sin udbaša 'tovariša Jose', zlotvora, koliko više treba Kolinda koja može svojim poznanstvima, vezama, sposobnošću, ljubavi prema svom narodu učiniti još puno za svoj narod.

Avatar berija1
berija1
12:48 17.02.2020.

Uskoro ce plakati Hrvati za Kolindom, pogotovo oni iz Vukovara, Slavonije. Nisu bolje ni zasluzili.

BR
briselko
17:17 16.02.2020.

Zar ne bi bilo bolje da si negdje nađe posao za 8 tisuća eura, umjesto da nastavi parazitirati na grbači sirotinje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije