Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAZNE ZA KRŠENJE MJERA

Plenković: Ako će netko ugrožavati druge, uvest ćemo novčane kazne

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/4
26.11.2020.
u 15:35

- Radim to nerado. Mora se napraviti distinkcija između onih koji su odgovorni i onih koje nije briga - dodao je premijer Plenković

Vlada razmišlja o uvođenju novčanih kazni za nenošenje maski i nepridržavanje drugih mjera, kazao je predsjednik Vlade Andrej Plenković, odgovarajući na novinarska pitanja nakon predstavljanja novog paketa epidemioloških mjera.

Na pitanje novinara razmišlja li se o novčanim kaznama zbog nepridržavanja mjera Plenković je odgovorio: "Da, razmišljamo i o tome", rekao je Plenković.

- Radimo to nerado jer cijela ova bitka protiv covida-19 je temeljena na načelu povjerenja, solidarnosti, razumijevanja... Kao Vlada nismo sretni sa sankcijama protiv naših građana jer imamo povjerenja u naš narod. Imamo povjerenja da sugrađani razumiju koliko je bolest opasna za starije i one krhkog zdravlja. Moramo se čuvati. Ako će se neki među nama ponašati bezobzirno prema drugima i ugroziti druge, onda nakon ovog iskustva moramo posegnuti i za mjerama koje će imati sankcije. To radimo jako nerado, osobno mi je to problem. Napravit ćemo distinkciju između odgovornih i onih koji to nisu. Pronaći ćemo način kako očuvati radna mjesta, i od poduzetnika očekujem razumijevanje. Ne radimo to da bismo nekoga ugrozili nego da sačuvamo zdravlje - istaknuo je Plenković.

Mjere koje su danas predstavljene stupaju na snagu od subote i bit će na snazi do 21. prosinca. Detaljnije o njima možete pronaći ovdje.

>> VIDEO Prešli smo granicu od 4000 novozaraženih, predviđa se da će se Arena aktivirati za nekoliko dana

Ključne riječi

Komentara 38

MA
Maux
16:21 26.11.2020.

Neka bolje plati ljudima koji su ostali bez posla i cije tvrtke propadaju zbog ovoga svega ... a ne da nadoknadjuje novac u proracunu za nistkorisne udarace pecata u drzavnoj upravi iz kazni gradjanima. Riga mi se na tog lika.

ST
stefj
16:10 26.11.2020.

Za sada i dalje kazne postoje isključivo za privatni sektor, za građane još uvijek ne, dok se za javni sektor to niti ne može pojmiti da bi trebalo uvesti. Pojam kazniti nekoga u javnom sektoru ne postoji... U svakom trenutku I u ovoj krizi vlada jasno pokazuje tko je privilegiran, a tko su građani drugog reda...

Avatar Primarius
Primarius
15:54 26.11.2020.

Amfilohije Anemijo - a što ćemo sa onim koji ugrožavaju napaćeni Hrvatski narod zadnjih 70 godina?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije