Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Znaš li tko sam!

Pijani saborski zastupnik Franko Vidović pao s motora pa vikao na policajce u intervenciji

09.08.2012., Tromilja, Konjevrati - Zbog velikog pozara koji je u jednom trenutku zaprijetio kucama bila je i zatvorena drzavna cesta. Uz veliki broj vatrogasaca pozar su gasila tri kanadera i air tractor.  Dogradonacelnik Franko Vidovic.
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
29.06.2014.
u 08:00

Esdepeovac je odbio alkotest. "Bio sam s ratnim kolegama. Popili smo tri-četiri kratka pića", priznao je Vidović

Saborski zastupnik SDP-a Franko Vidović (47) na Dan državnosti, u srijedu oko 18.20 sati, prevrnuo se sa svojim mopedom šibenskih oznaka. Zabio se u nogostup na šibenskoj rivi i strovalio na kolnik Obale dr. Franje Tuđmana.

Nekoliko pića za slavlje

Slijedeći standardni postupak, policija je Vidovića zamolila da pristupi alkotestu i vađenju krvi, što je on odbio. Protestno se uputio, neslužbeno doznajemo, u šibensku bolnicu i potražio dr. Antu Županovića, sanacijskog ravnatelja bolnice, koji je ranije, uz podršku SDP-a, bio šibenski gradonačelnik. Navodno je to učinio kako bi prikrio da je popio čašicu više.

Kako neslužbeno doznajemo, time tom slučaju nije bio kraj.

– Zar vi ne znate tko sam ja! – navodno je bahato vikao pred policajcima pozivajući se na svoju funkciju saborskog zastupnika.

Vidović je potvrdio događaj, no demantira neke verzije priče koja se proširila Šibenikom.

– Reći ću vam kako je bilo, a vi pišite kako mislite da trebate: 25. sam bio s ratnim kolegama, slavili smo Dan državnosti. Popili smo tri-četiri kratka pića i sokove, ono što pijete kad nešto slavite. Potom sam se mopedom uputio kući. Počela je kiša, ušao sam u zavoj, a ispred mene zaustavilo se automobil, bili su to stranci. Morao sam stati i motor mi je proklizao pa sam pao – kazao je Vidović,

Opovrgava da je bio bahat

Nakon pada, objasnio je, izgubio je dah i bio u šoku, a opovrgava i da je bio bahat prema policiji.

– Nemam potrebe biti bahat. Prvo mi je u pomoć pritekla žena, kojoj ni hvala nisam mogao reći onako bez daha. Hitna je došla na poziv preko 112 i odveli su me u bolnicu. Policija je došla na hitnu i ponudila mi alkotest, što sam odbio jer nisam imao daha i bio sam u šoku – kazao je Vidović koji je u padu natukao rame.

Priznaje da je odgovoran za nastalu situaciju.

Temperamentnom Šibenčaninu to je druga neugodna situacija u kojoj se našao. Prije četiri godine dobio je opomenu šibenskog SDP-a, kojemu je bio na čelu, jer je na sjednici nadzornog odbora stranke plastičnom bocom u glavu pogodio stranačkog kolegu Slavena Cukrova. No ocijenili su da je time lakše povrijedio njihov statut, a njegovo su afektivno gađanje bocom protumačili kao ljudsku reakciju. Naime, u obzir su uzeli to što je Slaven Cukrov navodno godinama vrijeđao i omalovažavao Vidovića.

>> Policajci u sat vremena istog dostavljača zaustavili čak 3 puta

Komentara 119

KA
kavicakaka8
08:44 29.06.2014.

ludilo ljetno brale je počelo eeee-sdp pada i strovaljuje se na svim pozicijama počevši od premijera s bova na asfalt,a ovaj PADA na Obalu dr. Franje Tuđmana.De si baš na FRANJU pao.

Avatar žič
žič
08:24 29.06.2014.

policija bi trebala snimati kamerom ovakove situacije....onda ne bi mogel poricati svoj kretenizam,ali pošto je letva u sdp-u nisko ili visoko zavisi o kome se radi,vjerovatno se bu zvlekel sa opomenom,,razrednika,,tj.šefa stranke....

AA
aabbcc
08:54 29.06.2014.

Kakav narod takvi mu i zastupnici i sto bi ovaj bio bolji i drukciji ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije