Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ležao uz cestu

Pijani državljanin Srbije kod Obrovca nogama tukao policajca i lakše ga ozlijedio

Privođenje osumnjičenih za napad u Uzdolju u policijsku postaju u Šibeniku
Duško Jaramaz/PIXSELL/Ilustracija
21.07.2022.
u 10:03

Uz uporabu sredstava prisile priveden je u prostorije policije, gdje je alkotestiran te mu je utvrđena koncentracija alkohola od 2,89 promila, dok kod sebe nije posjedovao osobne dokumente niti je htio dati podatke o sebi.

Policijski službenici Policijske uprave zadarske proveli su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjim državljaninom Srbije, kojeg se sumnjiči za napad na službenu osobu.

Sumnjiči ga se da je 19. srpnja oko 22,20 sati u Donjem Karinu, prilikom postupanja policijskih službenika koji su ga zamijetili kako leži uz cestu, gol do pasa i bez obuće, fizički napao jednog policijskog službenika, udarajući ga nogom više puta.  

Uz uporabu sredstava prisile priveden je u prostorije policije, gdje je alkotestiran te mu je utvrđena koncentracija alkohola od 2,89 promila, dok kod sebe nije posjedovao osobne dokumente niti je htio dati podatke o sebi.

Smješten je u prostorije policije do otrežnjenja te mu je pružena liječnička pomoć, gdje su mu konstatirane lake tjelesne ozljede, a nastavkom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da se radi o državljaninu Srbije koji nema reguliran kratkotrajni boravak u Republici Hrvatskoj.

Ozlijeđenom policajcu je također pružena liječnička pomoć u HMP Benkovac te su mu ozljede okvalificirane kao lake tjelesne ozljede. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 40-godišnjeg stranog državljanina je nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru podnesena kaznena prijava te je predan u pritvorsku jedinicu Policijske uprave zadarske. Također je prekršajno sankcioniran poradi počinjenog prekršaja iz članka 177. Zakona o strancima - istakli su iz zadarske policije. 

 

Komentara 5

CR
CrniMax
12:15 21.07.2022.

morate shvatit pijanog udarača, on je "izbjeglica" iz Krajine i bio je ugrožen postupcima policije.

LL
lijepa_li si
11:03 21.07.2022.

bit će dobro, ako se policijski službenici izvuku bez suzpenzije!

DU
Deleted user
10:53 21.07.2022.

Izgon iz RH i doživotna zabrana ulaska.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije