Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Peticiju potpisao i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel

Potpisi građana prikupljaju se na četiri lokacije - ispred Doma sindikata u Krešimirovoj ulici, na Korzu, na tržnici Vežica i željezničkom kolodvoru.
09. lipnja 2010. u 15:56 1 komentara 14 prikaza
Petcija02
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL

Danas je u Rijeci počelo potpisivanje peticije za raspisivanje referenduma na kojemu bi se građani izjasnili prihvaćaju li Vladin prijedlog izmjena Zakona o radu. Potpisi građana prikupljaju se na četiri lokacije - ispred Doma sindikata u Krešimirovoj ulici, na Korzu, na tržnici Vežica i željezničkom kolodvoru. Peticiju je danas na Korzu potpisao i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Promjenom Zakona o radu kojom se ukida produljeno djelovanje kolektivnih ugovora nestat će i brojna prava koja proizlaze iz ugovora kao što je isplata dodatka na staž, plaćanje prekovremenih sati, regresa, toplog obroka i drugih materijalnih prava. Vlada i sindikati dogovorili su jučer sedmodnevne pregovore o prijedlogu izmjena Zakona o radu. Ako pregovori uspiju, Vlada će u proceduru uputiti jedan ili više amandmana na svoj prijedlog izmjena ZOR-a, a ako ne uspiju, sindikati će na referendum, a izmjene zakona na glasovanje. Uvjet je da se u samo 15 dana prikupi gotovo pola milijuna potpisa.

Proveli smo jedan radni dan u adventskoj kućici
Nema predaje
Proveli smo jedan radni dan u adventskoj kućici: Radila sam kao BioManijak
  • umag:

    pogledajte vijesti unazad nekoliko mijeseci nema niti jedne vijesti o otvaranju radnjih mijesta u proizvodnji, niti jedne jedine ozbiljnije iz ove regije , sdp ovac sam ali ovdje u mojoj regiji tuku se miljoni u sportske obijekte i slična sranja ... prikaži još! a novih dodanih vrijednosti niti za lijek