Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
12.000 ljudi bez zaklona

Pet migranata uhićeno zbog paljenja kampa na Lezbosu, šesti osumnjičeni napustio otok

Fire burns at the Moria camp for refugees and migrants on the island of Lesbos
Foto: ELIAS MARCOU/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/6
15.09.2020.
u 16:16

Ministar Chrysohoidis je ocijenio da ta uhićenja poništavaju tezu prema kojoj su desničarski ekstremisti zapalili kamp migranata

Pet migranata je uhićeno u sklopu istrage o požaru kampa Moria prije nepunih tjedan dana, na grčkom otoku Lezbosu, a šesta osumnjičena osoba je u bijegu, rekao je u utorak grčki ministar civilne zaštite Michalis Chrysohoidis.

"Pet mladih stranaca je uhićeno, dok je još jedan identificirani osumnjičeni u bijegu", izjavio je ministar u Mitileni glavnom gradu otoka, prenosi grčka novinska agencije ANA.

Pet migranata je privedeno u sklopu policijske akcije u ponedjeljak na cestama tog otoka, gdje spavaju tisuće tražitelja azila nakon požara u kampu, prenosi AFP podatke lokalnog policijskog izvora.

Taj izvor navodi da je šesti osumnjičeni napustio otok. Nisu otkrivena državljanstva osumnjičenih. Ministar Chrysohoidis je ocijenio da ta uhićenja poništavaju tezu prema kojoj su desničarski ekstremisti zapalili kamp migranata u noći na 9. rujna nakon kojeg je 12.000 tražitelj azila ostalo bez zaklona.

Grčka vlada je dva puta optužila migrante za podmetanje požara. Posljednjih godinu dana sve su češći incidenti između tražitelja azila i otočana, među kojima ima simpatizera krajnje desnice, koji se protive zadržavanju migranata na Lezbosu.

Stanovnici su pozvani u utorak poslijepodne tražiti "udaljavanje migranata s otoka". 

Nakon požara grčke vlasti su na brzinu podigle privremeni kamp nedaleko ostataka Morie kako bi ih tamo smjestili, što je do sada prihvatilo samo njih 800.

Ključne riječi

Komentara 2

PU
paul-umpe
16:37 15.09.2020.

salji to nazad

DU
Deleted user
20:00 15.09.2020.

Ma nemre biti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije