Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
različiti zaključci

Peking o curenju virusa iz laboratorija: FBI samo potkopava vlastiti kredibilitet

Chinese Foreign Ministry spokeswoman
Foto: /NEWSCOM
1/2
01.03.2023.
u 13:17

“S obzirom na laži, obmane i bezbrojna nedjela koja su počinile američke obavještajne službe, njihovi zaključci nemaju apsolutno nikakvu vjerodostojnost”, istaknula je Mao Ning, glasnogovornica kinsekog ministarstva vanjskih poslova na redovitom brifingu za novinare.

Peking je u srijedu objavio da FBI potkopava svoj kredibilitet nakon što je njegov direktor Christopher Wray izjavio kako je "vrlo vjerojatno" da je porijeklo pandemije covida-19 zapravo posljedica potencijalne laboratorijske nezgode koja se dogodila u kineskome gradu Wuhanu. Izjava Christophera Wraya o izvoru covida koju je dao u utorak za Fox News uslijedila je dva dana nakon što je američko ministarstvo energetike iznijelo sličan stav.

FBI "iznosi teoriju o laboratorijskom curenju virusa, ali njome ni na koji način ne može diskreditirati Kinu, već samo dodatno potkopati vlastiti kredibilitet", rekla je Mao Ning, glasnogovornica kineskog ministarstva vanjskih poslova. “S obzirom na laži, obmane i bezbrojna nedjela koja su počinile američke obavještajne službe, njihovi zaključci nemaju apsolutno nikakvu vjerodostojnost”, istaknula je na redovitom brifingu za novinare.

Prema neimenovanim izvorima na koje se pozivaju Wall Street Journal, New York Times i CNN, novi podaci obavještajne službe mogli bi ići u prilog analizi ministarstva energetike i hipotezi o curenju virusa iz laboratorija. Ostale američke vladine agencije donijele su različite zaključke u odnosu na FBI, s različitim stupnjem povjerenja u svoje nalaze. Američke službe sada su još više međusobno podijeljene, a neki vjeruju da se covid proširio prirodnim prijenosom.

VIDEO: U sudaru vlakova u Grčkoj deseci mrtvih i ranjenih: 'Čuli smo snažan udarac. Ovo je tragedija'

Ključne riječi

Komentara 6

TR
trpimir2022
16:15 01.03.2023.

FBI je to odmah znao, ne znam što je toliko vremena istraživao?

MI
Mikis
17:52 01.03.2023.

previse se kuhinja covjeka i covjek sam civiliziranim zivotom gura i mješa u divlji zivot zaboravivsi na snagu prirode i mijrobioloskog svijeta i svrhe postojanja patogena u prirodi ,a pogotovo na istoku uz zelju za profitom i krcenju divljeg svijeta i flore oni se uplicu u taj patogeni svijet i miksaju sve sa civilizacijskim rutinama i profitom koji nikad nece moci usedlat virusno- bakterijolosko i funginalni svijet. priroda na sve ima odgovor, a cinjenica jest da azija ne mari na velikim projektima na divlji svijet i da trrba tu postojati veliki prostorni jaz

MI
Mikis
17:45 01.03.2023.

sad se vidi da zapadni svijet svojim neartikuliranim postovanjem buduce mogucih uvrijedenih ne vodi nikamo i nista vise ne mozemo zakljucit. a zakljucak je istina koja ne smije previse u medije da ne bi neki zadrti amerikanci gledali svoje sunarodnjake kosih ociju popreko. Istina je da je španjolska gripq bila spanjolska, a da je covid kineska gripa i to je cinjenica, kao i sto je cinjenica da zapad nije kako trebo, na vrijeme se izoliro od zarazenog istoka i drzava u karantenu zbog liberalne korektnosti i naravno profita i "slobodnog" trzista. A da smo ih vodili u karanteni, a svaki kontinent za sebe , ne bi imali svjetsku krizu u vidu lockdowna

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije