Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HDZ

Pašalićevu povratku u HDZ-u se smiju, Valentića priželjkuju

\'16.02..2012. Zagreb- Dr Ivic Pasalic bivsi politicar,savjetnik predsjednika Tudjmana i clan HDZ-a. Photo: Boris Scitar/VLM\'
Foto: Boris Šćitar/PIXSELL
1/3
21.02.2012.
u 09:00

Ne vjerujem u neku aktivniju ulogu Nikice Valentića u novom HDZ-u. On je u stranci outsider. Pašalića držim preinteligentnim da bi se vratio aktivno, ali igra igru

Jedan je bio Tuđmanova desna ruka, drugi Tuđmanov najmlađi premijer u kriznim, ratnim vremenima. Danas, nakon više od deset godina političkog mirovanja, obojica se opet spominju u novoj stranačkoj križaljci.

Povijest se ponavlja

Ivić Pašalić, najkontroverzniji političar prvog desetljeća hrvatske samostalnosti, spreman je, kako je rekao, biti i portir u novom, demokratskom HDZ-u. Za povratak, ističe, ima i podršku brojnih članova stranke. S druge strane, Nikica Valentić spominje se kao jedan od potencijalnih kandidata za novog šefa HDZ-a. Znakovito ili ne, baš se Valentića 2002., četrdesetak dana prije "famoznog" sabora HDZ-a spominjalo kao kandidata za šefa stranke. Tada su ga predlagali članovi nezadovoljni kandidaturama Ive Sanadera i Ivića Pašalića. Danas je, priča se, izbor iskusnih HDZ-ovaca koji smatraju da je idealan da pripremi HDZ za ulazak u novo pobjedničko razdoblje. Oba potencijalna povratka izazvala su pravu buru u stranci, posebice ona Ivića Pašalića s obzirom na to da je, za razliku od Valentića, iz stranke izbačen, na što se nikada nije žalio. Svi HDZ-ovci s kojima smo razgovarali o Pašalićevu povratku na to se samo podsmjehuju te cijelu priču nazivaju običnim spinom aktualnog vodstva i pokušajem da se strasti još više uznemire. Darko Milinović i Andrija Hebrang već su poslali jasnu poruku da Pašalića u stranci ne žele. Stranci trebaju novi ljudi, a ne povratak u prošlost, poručio je i kandidat za šefa Drago Prgomet. Valentićev povratak, pak, mnogi priželjkuju iako sumnjaju da ima takve ambicije.

– Kamo sreće! Valentić zna djelovati u kriznim vremenima, a za HDZ su ovo krizna vremena. On bi stranku doveo u red – kaže jedan istaknuti HDZ-ovac.

Originalna verzija

I dok HDZ-ovci sumnjaju u Pašalićev povratak, politički analitičar Žarko Puhovski drži da je to moguće.

– Ivo Sanader je loš, a Pašalić dobar jer je bio protiv njega. Ove se primitivne interpretacije drže mnogi. U njoj i ima istine. Uvijek sam govorio da bi bilo bolje da je Pašalić pobijedio jer bi HDZ postao normalna desna stranka. Ne bi se gurala u centar. Sad opet postoji težnja da se HDZ vrati korijenima, a Pašalić je originalna verzija – smatra Puhovski.

Komentara 43

Avatar dovidovic
dovidovic
09:12 21.02.2012.

Podržavam povratak Ivića Pašalića u stranku. Nakon godina koje su prošle ostaje jasno jedno: svi koje su do nebesa uzdizali ljevičarski novinari i naši susjedi s kojima smo bili u ratu (muslimani i Srbi), ispali su ljigavci, lopovi i veleizdajnici (Mesić, Sanader, Pusići...). S druge strane, ljudima kojima su isti ti mediji i naši ratni neprijatelji pakirali kriminal (Pašalić, Rojs, Tuđmani) ostali su disljedni ideji hrvatske suverenosti a ništa kažnjivo im nije dokazano. Pametnome i domoljubnome Hrvatu dosta...

ZG
zagreb_grad
09:15 21.02.2012.

stvarno je smijesan pasalic ako misli da je dobro dosao u hdz i opcenito u politiku! sva sreca sto ga nema, samo bi narodu on jos falio...

CA
cro.army
09:07 21.02.2012.

Pozivam RambaZGB da nam komentira članak.Ako uspije odvojiti se od članka o Blajburgu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije