Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
velika gorica

Pas nije zanemaren ni zlostavljan, kažu komunalni redar i veterinarski inspektor

Foto: Privatni album
1/2
09.07.2019.
u 19:48

Vlasnik psa kaže da ga šeće svake večeri, ili rano ujutro, odnosno kako ima vremena s obzirom na to da radi u smjenama. Na lancu je radi sigurnosti prolaznika, jer se boji da pas ne preskoči nisku ogradu

– U dvorištu kuće na križanju velikogoričkih ulica Klarići i Ilovnjak, u blizini Plesa, u premalom prostoru i zavezan lancem, živi jedan pas – piše u dojavi pristigloj u našu redakciju, u kojoj se navodi i da prostor u kojem je životinja liči na gajbu, ali i da pas iz njega nikad ne izlazi.

O svemu je obaviještena velikogorička udruga za zaštitu životinja, piše nam dojavitelj, ali i komunalno redarstvo Velike Gorice od kojeg je zatraženo da provede nadzor. Jesu li u nadzoru bili, tko je vlasnik psa, je li cijepljen i čipiran, upitali smo komunalno redarstvo Grada zaduženo za nadzor uvjeta i načina držanja kućnih ljubimaca. Zanimalo nas je i jesu li vlasnici upozoreni na kršenje Zakona o zaštiti životinja, koji kaže da psi ne smiju biti stalno vezani i da im se mora osigurati prostor u skladu s njihovim potrebama. Tražili smo i da nam odgovore što je komunalno redarstvo naložilo vlasnicima i jesu li odredili rok do kojeg se naloženo mora provesti.

Foto: Privatni album

Iz Grada Velike Gorice odgovaraju nam da su temeljem anonimne prijave komunalni redar Mladen Štumfin i veterinarski inspektor Dražen Đuran proveli nadzor na adresi Klarići 2 i utvrdili da je pas u tipu šarplaninca u vlasništvu M. F.

– Pas je u boksu veličine 6 x 3 metra, a lanac je otprilike 4 metra duljine. Boks je u jednom dijelu natkriven, pas ima pristup hrani i vodi i dobrog je gojnog stanja. Na upit šeće li psa i zašto je u boksu na lancu, vlasnik odgovara da ga šeće svake večeri, ili rano ujutro, odnosno kako ima vremena s obzirom na to da radi u smjenama. Na lancu je radi sigurnosti prolaznika jer se vlasnik boji da pas ne preskoči ogradu koja je niska – piše u odgovoru, uz zaključak kako pas nije ni zlostavljan ni zanemarivan.

– O naređenim mjerama, cijepljene i čipiranje, veterinarski inspektor će u bazi podataka provjeriti jesu li ispoštovane propisane mjere. Ako nisu, poduzet će zakonske mjere, sukladno svojim ovlastima – odgovara nam komunalni redar.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Dumen
Dumen
13:40 13.07.2019.

Veća briga se vodi o đukelama nego o ljudima, svijet definitivno ide u socijalni ponor. Dajte čovjeku socijalnu pomoć za psa pa da može platiti dadilju ili slugu da zabavlja psa dok ga nema kod kuće.

TI
Tirano
07:23 10.07.2019.

Koliko je izišlo ljudi kad je u pitanju čovjek iz Đakova, koji je ubio socijalnog radnika?! Naravno nitko, a za psa je došla cijela delegacija ljudi?! I to mi plaćamo?!

LA
larala
11:20 17.07.2019.

hvala bogu da još uvijek ima razboritih i pametnih vlasnika pasa koji osim brige o svom psu vode brigu i o ljudima koji prolaze kraj tog psa a, ne podilaze glupostima tobožnjim ljubiteljima pasa i razno-raznim udrugama koji uredno samomo smišljaju toplu vodu. usput, da ovaj pas nije na lancu, preskoči ogradu i ugrize ili ozlijedi nekog kriv bi bio vlasnik psa a, ne oni koji su osmislili filozofiju da je pas na lancu zlostavljanje životinja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije