Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spas iz ratne sirije

Kujica Barrie prešla pet tisuća kilometara da bi došla svom vojniku

Foto: Facebook
1/3
17.11.2018.
u 09:53

Sean Laidlaw i Barrie sprijateljili su se kada je radio na razminiranju u Siriji, a nisu se vidjeli sedam mjeseci, dok je nije uspio dovesti u Veliku Britaniju

Tridesetogodišnji Britanac i bivši vojnik Sean Laidlaw i mala kujica Barrie oduševili su svijet svojom pričom.

On je kao vođa privatnog tima za razminiranje u Siriji čistio teren i tada je pronašao Barrie u ruševinama zgrade. Na početku preplašena kujica nije htjela nikakav kontakt s ljudima, no nakon tri dana Laidlaw i ona su se sprijateljili, a zatim postali nerazdvojni. Svojoj prijateljici Sean je napravio čak i neprobojni prsluk.

– Spavala je u mojoj sobi, trenirao sam je, bili smo svaki dan zajedno – kazao je Laidlaw kojem je nakon četiri mjeseca u Siriji otkazan ugovor pa se morao vratiti kući, i to bez svoje kujice. No povezao se s humanitarnom udrugom War Paws iz Iraka koja se specijalizirala u dovođenju pasa iz ratnih zona na sigurno te je uz njihovu pomoć odlučio dovesti svoju kujicu u svoju zemlju.

Najprije su u travnju psa prevezli iz Sirije u Irak gdje su ga cijepili. U kolovozu je Barrie stigla do Jordana. Laidlaw je bio spreman zaputiti se do Jordana i pokupiti kujicu, ali vlasnica War Pawsa Louise Hastle tada se spremala prebaciti dva psa u Pariz pa je sa sobom povela i Barrie. Laidlaw se pretprošle subote iz britanskog Essexa uputio u parišku zračnu luku da bi dočekao Barrie koja je prošla gotovo pet tisuća kilometara da bi se njih dvoje ponovno ujedinili nakon sedam mjeseci razdvojenosti.

– Kada smo se susreli na aerodromu, kada sam je vidio, bio je to jedan od najboljih trenutaka u mom životu – rekao je Laidlaw. Sada kujica živi kod njega u Essexu.

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar comandante
comandante
13:32 17.11.2018.

krasna priča... bilo bi lijepo da se i prema ljudima u čiju ste zemlju upali, ponašate jednako humano....

PR
prigorka
11:46 17.11.2018.

lucky dog

GO
goran2hr
10:57 17.11.2018.

Tko je tom okupatoru i plaćeniku dozvolio da uđe u Siriju?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije