Naslovnica Vijesti Kućni ljubimci

Kujica Barrie prešla pet tisuća kilometara da bi došla svom vojniku

Sean Laidlaw i Barrie sprijateljili su se kada je radio na razminiranju u Siriji, a nisu se vidjeli sedam mjeseci, dok je nije uspio dovesti u Veliku Britaniju
17. studenoga 2018. u 09:53 5 komentara 2940 prikaza
Foto: Facebook
Pogledajte galeriju 1/3

Tridesetogodišnji Britanac i bivši vojnik Sean Laidlaw i mala kujica Barrie oduševili su svijet svojom pričom.

On je kao vođa privatnog tima za razminiranje u Siriji čistio teren i tada je pronašao Barrie u ruševinama zgrade. Na početku preplašena kujica nije htjela nikakav kontakt s ljudima, no nakon tri dana Laidlaw i ona su se sprijateljili, a zatim postali nerazdvojni. Svojoj prijateljici Sean je napravio čak i neprobojni prsluk.

[video: 27915 / ]

– Spavala je u mojoj sobi, trenirao sam je, bili smo svaki dan zajedno – kazao je Laidlaw kojem je nakon četiri mjeseca u Siriji otkazan ugovor pa se morao vratiti kući, i to bez svoje kujice. No povezao se s humanitarnom udrugom War Paws iz Iraka koja se specijalizirala u dovođenju pasa iz ratnih zona na sigurno te je uz njihovu pomoć odlučio dovesti svoju kujicu u svoju zemlju.

Najprije su u travnju psa prevezli iz Sirije u Irak gdje su ga cijepili. U kolovozu je Barrie stigla do Jordana. Laidlaw je bio spreman zaputiti se do Jordana i pokupiti kujicu, ali vlasnica War Pawsa Louise Hastle tada se spremala prebaciti dva psa u Pariz pa je sa sobom povela i Barrie. Laidlaw se pretprošle subote iz britanskog Essexa uputio u parišku zračnu luku da bi dočekao Barrie koja je prošla gotovo pet tisuća kilometara da bi se njih dvoje ponovno ujedinili nakon sedam mjeseci razdvojenosti.

– Kada smo se susreli na aerodromu, kada sam je vidio, bio je to jedan od najboljih trenutaka u mom životu – rekao je Laidlaw. Sada kujica živi kod njega u Essexu.

pas Najbolji čovjekov prijatelj Više od 80 dana ovaj pas dolazi na isto mjesto, a razlog je rastopio srca mnogih
aa
MBA titula
Ne propustite priliku za stipendiju za MBA program: Je li to formula za uspjeh?

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar comandante
  comandante:

  krasna priča... bilo bi lijepo da se i prema ljudima u čiju ste zemlju upali, ponašate jednako humano....

 • goran2hr:

  Tko je tom okupatoru i plaćeniku dozvolio da uđe u Siriju?

 • prigorka:

  lucky dog