Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ubojstvo antonije bilić

Paravinja se stalno žalio pa je premješten u Remetinec

paravinja
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
05.10.2015.
u 09:05

Kako su Paravinju iz Šibenika stalno vozili u BOLS, odlučeno je da je jeftinije ako ga smjeste u zatvor u Remetincu

Dragan Paravinja, nepravomoćno osuđen na 40 godina zatvora zbog pokušaja silovanja i ubojstva maloljetne Antonije Bilić, iz šibenskog je zatvora nedavno premješten u zagrebački zatvor Remetinec. Tom su odlukom zatvorski šefovi izgleda odlučili smanjiti troškove i stati na kraj vozikanju Paravinje od Šibenika do Zagreba, kamo bi ga svaki put vozili u Bolnicu za osobe lišene slobode (BOLS) kada bi progutao žilete, staklo, žalio se na bolove u trbuhu...

No, otkako je u Remetincu, Paravinja se izgleda zdravstveno "popravio" jer nijednom nije bilo potrebe da ga se odvozi u zatvorsku bolnicu. Možda je razlog u tome što je okončano i ponovljeno suđenje za smrt djevojke iz sela Krički nedaleko od Drniša pa Paravinji više ne koriste manevri kojima je zapravo svaki put uspio ishoditi prekid suđenja. Tu je svoju praksu bio preselio i u BOLS gdje je, baš kao i u zatvoru u Šibeniku, odbijao serviranu hranu. Paravinja je u nekoliko navrata štrajkao glađu, no zapravo ne u potpunosti – nije htio jesti zatvorsku hranu, već si je u kantini kupovao kekse i konzerve. Otkako je u zatvoru u Zagrebu, Dragan Paravinja je, doznajemo, "miran k'o bubica", ne pravi izgrede i ne sukobljava se s drugim zatvorenicima.

Preostalo mu je samo čekati pravomoćnost presude kojom će za zločin iz lipnja 2011. po svemu sudeći odgovarati kaznom dugotrajnog zatvora.

Inače, Paravinji se zbog smrti Antonije Bilić sudilo dva puta, no prva presuda od 40 godina je ukinuta jer je Vrhovni sud smatrao da je nedvojbeno utvrđeno da ju je ubio, ali i ne da ju je pokušao silovati. Na ponovljenom suđenju su se te stvari trebale razjasniti, a tijelo nesretne djevojke nađeno je u studenom 2012.

>>Mladu Antoniju Bilić pokušao je silovati, a onda ju je zadavio golim rukama  

>>Milijan Brkić: Dragan Paravinja priznao je ubojstvo Antonije Bilić

Komentara 7

OB
ObrenM
09:26 05.10.2015.

Drzava nema milosti za benigne prekrsitelje zakona,vec prema njima iskazuje svoju svemoc.Medjutim ne znam po kojem kljucu manijake(poput ovoga) koji zele nauditi sami sebi spasavaju kao da su predsjednici najvecih drzava i na to trose ogromne novce i izazivaju negodovanje javnosti.

GR
grodar
11:05 05.10.2015.

Hocete li ga jos dati u sabor. Ma stavit ga u kavez i nedat mu jesti

DU
Deleted user
13:35 05.10.2015.

Molimo Slokovićku i Prodanovića da se uključe... Čovjek je kriv za sve što mu se stavlja na teret, ali zasigurno ima dovoljno proceduralnih pogrešaka, dovoljnih da ga se pusti na slobodu, čisto da hrvatska javnost bude svjesna kakvu je komediju odradio Ustavni i Vrhovni sud u Sanaderovom slučaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije