Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Papi Benediktu XVI. 2009. došlo više od dva milijuna hodočasnika

Općim audijencijama srijedom prisustvovalo je više od 500 tisuća, a nedjeljnim angelusima na Trgu svetog Petra 1.120.000 hodočasnika.
06. siječnja 2010. u 10:55 3 komentara 4 prikaza
papa
Foto: AFP


Tijekom 2009. godine je u Vatikan na Papine opće i posebne audijencije, te na nedjeljni angelus i liturgijske svećanosti koje je predvodio Benedikt XVI. došlo 2.243.900 vjernika i hodočasnika, obznanila je prefektura Papinske kuće.

Općim audijencijama srijedom prisustvovalo je više od 500 tisuća, a nedjeljnim angelusima na Trgu svetog Petra 1.120.000  hodočasnika.

Riječ je o brojevima do kojih je prefektura došla na osnovu zahtjeva i podjeljenih ulaznica za opće audijencije, kao i specijalne, te na osnovu promatranja prisutnih na Trrgu svetog Petra. Statistike se odnose na vjernike i hodoćasnike u Vatikanu i Castelgandolfu, ali ne na Papinim putovanjima u Italiji i svijetu.

SLOVAKINJA DANIELA A.?
Amerikanka na Instagramu o misterioznoj ženi s Krka: 'Radile smo zajedno, dobro je poznajem'
Poslovna odjeća koju je dizajnirao pobjednik natječaja "Ti kreiraš" Robert Sever
Poslovna odjeća s dizajnerskim potpisom
Prava stvar na pravom mjestu: Evo kako izgleda dizajn Roberta Severa
  • Mladen Miletić:

    Papi Benediktu XVI. 2009. došlo više od dva milijuna hodočasnika , zato jel se nadaju nebu vječnom životu i pečenim ševama u Raju na kraju. Međutim šta nam broj govori dva miliona. Bio jedan državnik prije 70 godina koji je ... prikaži još!e masovno direktno sve slao u raj; divili i pozdravljali slavili su ga u Njemačkoj njih svih 60 miliona tada ! Da ih ne suzbijaju brane i zatvaraju opet bi lako prepiškili 2 mil..

  • Agramer198:

    @trputac mama ti je nepismena i primitivna koja te je takvog zatucanog odgojila! Tko si ti da meni, koji sam završio klasičnu gimnaziju i idem na pravni fakultet, pričaš da sam nepismen i primitivan jer sam išao na hodočašća??

  • -obrisani-:

    Stvarno treba vidjeti ko su ti ljudi hodocasnici. Mozda medu njima ima i neki istaknuti politicar,privrednk,sveucilisni profesor ili neko ko skuplja glasove za izbore..!!