Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Homoseksualnost

Papa: Gejevi u Crkvi su danas realnost

Papa Franjo
Foto: Alessandro Bianchi/REUTERS/PIXSELL
1/4
01.12.2018.
u 19:32

Papa je kazao da se čini da je homoseksualnost moda koja utječe i na Crkvu

Homoseksualnost je ozbiljno pitanje koje treba prepoznati. Moramo biti zahtjevni. Čini se da je u našem društvu homoseksualnost moda i taj mentalitet na neki način utječe i na život Crkve – kazao je papa Franjo odgovarajući na pitanje o homoseksualnosti unutar Crkve u knjizi-intervjuu “Snaga poziva” klaretinskog misionara Fernanda Prada.

– K meni je došao šokirani biskup koji je shvatio da u njegovoj biskupiji ima više svećenika homoseksualaca i rekao mi je da se s time trebao suočiti ranije, prije svega u obrazovanju, za formiranje drukčijeg klera. To je realnost koju ne možemo negirati – kazao je papa Franjo.

– Jedan mi je redovnik rekao da je ostao zapanjen dok je bio u kanonskoj vizitaciji u jednoj od provincija svojeg reda. Vidio je mlade studente i neke profesore redovnike i svi su bili homoseksualci. Bio je u dvojbi i pitao me je li to bilo zlo. U konačnici, govorio mi je da to nije toliko zlo jer je samo izraz ljubavi. To je greška – objasnio je papa Franjo.

Govorio je i o svećenicima koji su se zaljubili u ženu te ispričao anegdotu.

– Jedan se svećenik zaljubio, ali osjetio je alarm za uzbunu i sve ispričao biskupu kazavši da ne zna što bi trebao učiniti. Mislio je sve napustiti. Zapravo nije bilo ničega, bila je riječ o opsesiji. Prvo je otišao biskupu i dobro je učinio – kazao je papa Franjo i naglasio da kriza i problema ima, ali da se ne treba uzbuđivati.

Pogledajte video o poznatim Hrvatima koji javno svjedoče vjeru

Ključne riječi

Komentara 32

PA
pan-am
14:00 01.12.2018.

Sve što je loše postaje trend . Samo je u Bogu mir !!!

Avatar TheJack
TheJack
14:50 01.12.2018.

Sto bi sa celibatom? Kako god, bio homo, ili hetero, malisana, po definiciji i prisezi celibata, i tako ne smije turati!?

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
23:39 01.12.2018.

pro soros papa je danas realnost, good luck svim koji ga slusate

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije