Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
to nije mit

Papa Franjo: Protiv vraga se moramo boriti

Papa Franjo, biskupska sinoda
Reuters/PIXSELL
30.10.2014.
u 15:51

To ne kažem ja, to kaže Pavao, kaže Božja riječ, objasnio je papa Franjo

Vrag postoji, nije mit, te se protiv njega treba boriti, kazao je papa Franjo u homiliji tijekom današnje mise u domu Santa Marta. Pozvao je kršćane da bdiju protiv zla i naglasio kako je ''kršćanski život stalna borba“.

- Ovoj generaciji, kao i tolikima prije, daje se da vjeruje kako je vrag mit, figura, ideja, ideja zla, ali vrag postoji i mi se moramo boriti protiv njega s Božjim oklopom - kazao je Franjo. Kršćanski život je stalna bitka protiv napasti, protiv vraga, kazao je Franjo i naglasio kako vrag postoji i treba ga pobijediti.

- To ne kažem ja, to kaže Pavao, kaže Božja riječ - objasnio je papa Franjo.

>>Papa Franjo: Big Bang ne isključuje Boga

>>Gej osobe ne diskriminirati, Crkvi pripadaju i rastavljeni
 

Komentara 15

PA
pacoje
18:12 30.10.2014.

postoji i vrag i oni koji mu pomazu.to jasno potvrdjuje islam,a vrag zeli ljude da ljudi cine zla i da su protiv islama,to jest cine razne neposlusnosti ,i to isto zele ljudima, da su neposlusni vijeri i Bogu

DU
Deleted user
17:08 30.10.2014.

U kom smislu vi govorite da treba zadobiti Duha Svetog, zapitah oca Serafima; ja to dobro ne razumjem. - Zadobiti znači steći, reče mi on. Vi sigurno znate šta znači steći novac. To isto važi i za Svetog Duha. Ciljilj zemaljskog života za običnog čovjeka je da zaradi novac, ili da stekne počasti, odlikovanja i nagrade. Sveti Duh je takođe kapital, i to vječiti kapital i jedino blago koje nikada ne prestaje. Svako djelo učinjeno iz ljubavi prema Kristu donosi blagodat Svetoga Duha; u svakom slučaju, molitvom se to najlakše postiže, jer je ona oruđe kojim uvek raspolažemo. Može se dogoditi da biste hjteli da idete u crkvu, ali da crkva nije blizu, ili da je služba svršena. Ili imate želju da udjelite prosjaku, ali njega nema; ili želite da budete neporočni, ali zato nemate snage. Ali molitva, za nju uvek ima mogućnosti, ona je dostupna kako bogatom tako i siromahu, kako učenom tako i prostom, jakom kao i slabom, zdravom kao i bolesnom, pravednom kao i grešnom. Snaga molitve je ogromna i, više nego sve drugo, ona daje Duha Svetoga. Serafim Sarovski sticanje Duha Svetoga .

Avatar stop_GMO_ubija_nas
stop_GMO_ubija_nas
10:11 31.10.2014.

Sveta knjiga Biblija nas je upozorila...sotana ce se u sve pretvarati - a ovo je dokaz da nemoze biti veci!!! Negira Bibliju..na svakom koraku..prije par dana je rekao da je svjet nastao sa "bang-bang" sto je kontradikcija sto Biblija kaze.. Zatim prije mjesec dana je rekao da homoseksualizam nije grijeh -- Biblija kaze jasno da je! VL molim da ne brisete komentar - nikoga ne vrijedam -- prenosim sto kaze Najcitanija knjiga na svijetu - valjda u takozvanoj "slobodi govora" i "demokraciji " je dozvoljeno napisati sto najcitanija knjiga svih vremena kaze!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije