Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prije 10 tjedana

Papa Benedikt XVI.: Umoran sam, mislim da sam učinio dosta

papa benedikt xvi.,portal
Reuters/PIXSELL
16.02.2013.
u 11:22

Premda je razgovor s njemačkim novinarom obavljen prije najave Benedikta XVI. o ostavljanju Petrove stolice, ipak se vidi kakve su mu bile namjere

 - Ja sam stari čovjek i smanjuju mi se snage. Mislim da može biti dovoljno ono što sam učinio - rekao je Benedikt XVI. njemačkom novinaru Peteru Seewaldu, koji je 2010. godine objavio knjigu \'\'Svjetlo svijeta“, kako sada objavljuje njemačka revija Focus. 

Seewald je razgovarao s Benediktom XVI. prije deset tjedana, ali dio tog razgovora objavljen je tek sada. Premda je razgovor obavljen prije najave Benedikta XVI. o ostavljanju Petrove stolice, ipak se vidi kakve su mu bile namjere. - Ne mogu kazati da sam pao u neku vrstu očajavanja ili univerzalne boli. To je za mene jednostavno neshvatljivo. Kada vidim neku osobu, ne mogu shvatiti što od nje mogu očekivati. Ne uspijevam misliti u toj psihologiji - objašnjavao je Benedikt XVI. govoreći o svome bivšem sobaru Paolu Gabrieleu, osuđenom u procesu Vatileaks na 18 mjeseci zatvora. U tom procesu, naglasio je Papa, bilo je važno \'\'jamčiti neovisnost pravosuđa, da ne odlučuje monarh uzimajući stvar u svoje ruke“.

Papa kaže kako nije \'\'ni izgubljen ni umoran poslije Vatilikeasa“. I sada dolazi ključno pitanje, odnosno što se može očekivati od njegova pontifikata, na koje je u odgovoru dao naslutiti odustajanje od Petrove stolice. - Od mene? Ne mnogo. Ja sam stari muškarac i moje snage se smanjuju, Mislim da ovo što sam učinio može biti dovoljno - rekao je Benedikt XVI. prije deset tjedana.

>>Zakulisne igre u Vatikanu: Kardinali su skovali zavjeru

>> Sve o odlasku Pape pročitajte u našem specijalu

Ključne riječi

Komentara 8

TO
Toni50
11:40 16.02.2013.

Papa Benedikt XVI.: Umoran sam, mislim da sam učinio dosta ... Za Gotovinu znamo da je dosta učinio ali papan ne kužim neka netko kaže što je on to korisno ili dosta učinio.. Što ako sam se ja molio boljeje jače duže od nbjega jesam li ja učinio previše - kome za koga ?

Avatar Vrijeme
Vrijeme
11:42 16.02.2013.

Papa je dobio otkaz,...i vjerovati u nesto drugo bi bilo naivno. Pape svojom voljom ne silaze sa kriza.

AA
aabbcc
12:56 16.02.2013.

Vatikanska banka dobila novog predsjednika a uskoro i najnovijeg Papu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije