Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobar ulov policije

"Pali" s kilogramom heroina, a drugi s kilogramom marihuane

droga heroin (1)
Foto: PU ZG
1/9
21.05.2010.
u 11:02

Zbog heroina kaznene prijave zaradilo je pet osoba, od kojih se 22-godišnjaka sumnjiči da je nabavljao drogu,a posredovao mu je 30-godišnjak. Zbog zloporabe marihuane priveden je 28-godišnjak.

ZAGREB - N. D. (30) i M. B (22) uhićeni su 19. svibnja u popodnevnim satima na području Dubrave i privedeni istražnom sucu zbog zloporabe heroina. Zagrebačka policija u kući 22-godišnjaka zaplijenila je 1105 grama te opojne droge skrivene u sefu. Heroin je bio pakiran u jedan paket od 500 grama, 3 paketića od po 10 grama i 115 paketića po 5 grama.

Prethodnih dana policija je stala na rep još i trojici kupaca droge. Na području Maksimira uhićen 29-godišnjak kod kojega je pronađeno 5 grama heroina. Daljnjim kriminalističkim istraživanjem, utvrđeno je da je drogu, radi daljnje preprodaje, kupio od 22- godišnjaka koji živi na području Dubrave, posredovanjem 30-godišnjaka, koji živi na području Medveščaka. 30-godišnjak je posredovao i 40-godišnjaku i 46-godišnjaku kod kojih je pronađeno 4,5 grama heroina, a droga je i u tom slučaju bila namijenjena daljnjoj preprodaji.

Protiv trojice kupaca kaznena prijava zbog neovlaštene prodaje droge podnijeta je redovnim putem, dok su 30-godišnjak i 22-godišnjak zadržani.

22-godišnjak dosad nije evidentiran za počinjenje kaznenih djela dok su svi ostali višestruko prijavljivani za kaznena djela zlouporabe droge i za imovinske delikte.

Ukupno je zaplijenjeno 1114, 5 grama heroina koji bi na ulici dosegao vrijednost od oko 220 tisuća kuna. 

Zaplijenjeno i 1156 grama marihuane

R. R. (28) uhićen je, pak, zbog sumnje na zloporabu marihuane. Kod njega je pronađeno i zaplijenjeno 1156 grama te droge, a oduzeto mu je 9000 kuna za koje se sumnja da ih je nabavio preprodajom droge.

Marihuana je bila pakirana u paketiće i pripremljena za daljnje raspačavanje. Ulična vrijednost droge procjenjuje se na oko 45 tisuća kuna.

R. R. do sada nije bio evidentiran zbog zloporabe droga, ali je policiji otprije poznat po imovinskim deliktima. Protiv njega podnesena je kaznena prijava, a priveden je istražnom sudcu.

Droga je zaplijenjena u stanu osumnjičenika na području Črnomerca.

Komentara 7

HU
hunter
12:09 21.05.2010.

\"Kada Sotona nije znao više što bi, izmislio je heroin i EU\" - looooooooooooool, bez vas fanatika bi svijet uistinu bio dosadan , hahaha.

OB
-obrisani-
13:35 21.05.2010.

Ja bih vrlo jednostavno riješio problem narkomanije u hrvatskoj i nestali bi i ovi dileri .Država nek donese zakon da se heroin može kupovati u apotekama ,di bi narkomani dobivali inekcije i sve šta im je potrebno,tako bi riješili velik problem ovog društva a država bi imala stvarni uvid koliko zaista imamo narkomana jer i policija mora ostavljati određenu kolićinu droge na cesti jer razmislite kolko zombija bi onda šetalo hrvatskom da policija zatvori sve dilere i preprodavaće !

SA
samar
11:57 21.05.2010.

Pošaljite ga u Singapur da mu se sudi. Jer HRV izdajničko pravosudje će ga pustiti kako bih on mogao i dalje dilati (ostvarivati demokratsko pravo u HR) i trovati mladost Hrvatsku. Kada Sotona nije znao više što bi, izmislio jee heroin i EU. Ajde teta Jaco reagiraj i ti Joco isto predsjedniče Hrvatske. Znate li samo koliko mladosti nam vapi za pomoću i dnevno su na iglama sotone zvane heroin, sjetite li se kada toga ili i dalje stojite na top.dnevnicima, pederima u Ustavu, poglavljima EUa, trubama L Amstronga, ratu u Afganistanu i retorici jeli Jaca ili Jadra. Ako ne shvaćate ozbiljnost heroina, kokaina i oružja... onda i vama želim da se nafiksate i postanete ovisnici ali i da nosite pistolj ispod jakne kako bi obranili \'\'svoja demokratska\'\' prava u skladu sa Ustavom HRV.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije