Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ukinuli moratorij

Pakistan ponovno uveo smrtnu kaznu

smrt
Thinkstock
05.07.2013.
u 20:25

Pakistanski predsjednik mora odobriti svaku smrtnu kaznu, a najčešća je metoda vješanje

Nova vlada Pakistana odlučila je ukinuti zabranu smrtne kazne u pokušaju da zaustavi rastući broj zločina. Tim je potezom izazvala osudu međunarodnih organizacija koje su odluku proglasile nehumanom i retrogradnom, javlja Reuters.

Nakon proglašavanja moratorija, ponovno uvođenje smrtne kazne je vrlo rijetko, a potpuno ju je ukinulo ili prestalo provoditi 150 zemalja.

Pakistanski predsjednik mora odobriti svaku smrtnu kaznu, a najčešća je metoda vješanje.

Odluku je oštro osudila organizacija Amnesty International, iz koje poručuju kako "rizik ubijanja nedužnog čovjeka nikad ne može biti izbjegnut".

Prethodni je moratorij u Pakistanu naišao na sveopće odobravanje zbog bojazni da sudstvo i policija ne mogu osigurati pravedno suđenje.

>> Izvršena 500. smrtna kazna u Teksasu: Idem kući k Isusu!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije