Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izložba mačaka u Westgateu

Ovo su četiri mačke kojima paze na svaku dlaku: vrijede 5400 €

 Snowshoe mačka
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
1/4
19.09.2016.
u 16:00

Želite li ljubimicu sa šarama poput gepardovih, trebate izdvojiti 1000 eura, odnosno dvostruko više ako je za uzgoj. Ostale su nešto jeftinije

Neprijateljstvo između psa i mačke može prerasti u pravu ljubav, barem tako kaže Robert Šušnjar, uzgajivač mačaka snowshoe koji u svom dvorištu ima i psa. Razlog je, dodaje, izuzetno društvena narav mačaka koje uzgaja pa se one, u nedostatku drugog društva, sprijatelje čak i sa zakletim neprijateljem. Šušnjar je jedini uzgajivač pasmine snowshoe u Hrvatskoj, dok ih je u Europi tek deset. Ne čudi stoga da je njegova mačka plavih očiju i snježnobijelih šapa na svim izložbama jedna od najzanimljivijih posjetiteljima, a tako je bilo i ovog vikenda u Westgateu u Zaprešiću.

U povjerenju: Najljepša je

– Godišnje odlazim na desetak izložbi po Europi i uvijek mi posjetitelji u povjerenju kažu da im je moja mačka najljepša od svih egzotičnih koje su razgledali jer najviše sliči običnoj mački – govori Robert dok miluje svoju ljubimicu čija je prednost i to što ne ispušta dlaku. Snowshoe stoji od 500 do 700 eura ako je kupujete kao kućnog ljubimca, a želite li je uzgajati, morat ćete za nju izdvojiti dvostruko veći iznos.

Za bengalsku mačku, koju je na izložbu doveo Dubravko Majhen, trebate imati 1000 eura, odnosno 2000 ako je za uzgoj. Križanac je obične i azijske leopard mačke pa je krase upečatljive šare poput gepardovih. – Iako, ako je kupujete, morate paziti da su iza nje četiri naraštaja od križanja s leopard mačkom da bi se divlji gen pripitomio – upozorava Majhen.

“Uvoz” iz Njemačke

Ocicat mačku iz Amerike je u Zagreb “uvezla” Gordana Baranašić. Turistički odlazak preko bare izrodio je ljubav prema ovoj pasmini pa joj je prijateljica, objašnjava, darovala ljubimicu koja se inače prodaje za 700 do 800 eura, a Gordana sada ima društvo dok joj sin studira u inozemstvu. Ocicat je, ističe, specifična i po tome što jede sirovu hranu, nije sklona bolestima, a može živjeti 17-18 godina. Olivera Milić zaljubila se u pasminu američki curl, za koju su karakteristične uvijene uši. Njezina prva mačka, vrijedna 1200 eura, doputovala je iz Njemačke prije sedam godina, a danas u njezinu domu mijauču dvije ženke i tri mužjaka.•

Komentara 4

TA
tattoboyzg
18:03 19.09.2016.

...imam ja takvu doma...ipak, malo manje kosta i hoda na dvije noge....

TE
texas
17:16 19.09.2016.

Ajde!

TE
texas
17:17 19.09.2016.

Na slici 3 je fora,vrjedna pažnje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije