Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
plenković:

Cirkus u HDZ-u neće proći. Većina je stabilna, spreman sam za sve scenarije

Andrej Plenković
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/19
04.09.2018.
u 20:01

Spreman sam za sve scenarije – kazao je Plenković nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a i Nacionalnog vijeća u Karlovcu.

Članovi Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a održali su u karlovačkoj Javnoj ustanovi Aquatika sjednicu.

- Raspravili smo sve aktualne političke teme, dogovorili pripreme za aktivnosti u rujnu, sjednicu Vlade u Puli koja će biti 13. rujna, pa na Hvaru, te početak rada Hrvatskoga Sabora. Razmotrili smo unutarstranačka pitanja, uključuju i odluku časnoga suda. Svi sudionici ovoga sastanka suglasni su sa svime što se nažalost dogodilo kolegi Darku Milinoviću. 

– Cirkus u HDZ-u neće proći – poručio je predsjednik HDZ-a.

Raspravljali smo i o predstojećim izborima u Bosni i Hercegovini koji su od strateškog značaja za tamošnje Hrvate. Sutra putujemo u Livno gdje ćemo otvoriti konzulat RH i ponoviti podršku BiH i pravima Hrvata kao konstutivnog naroda - kazao je Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a i Vlade. Dodao je na pitanje medija, da Milošević na sastanku nije komentirao svoje glasanje o odluci o izbacivanju Darka Milinovića iz stranke. 

- Razlika između HDZ-a i ostalih stranaka je da je HDZ ozbiljna i konsolidirana stranka koja rješava ključne i krupne probleme hrvatskog društva.

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL, ilustracija

Stoga je ponašanje koje smo mogli vidjeti prije par dana od nekog člana s tolikim stažem u stranci, koji je bio zamjenik predsjednika stranke, Sabora, minisrra, saborski zastupnik, župan, nije normalno niti dobro ili korisno.

Od siječnja do danas o tome smo problemu razgovarali s gospodinom Milinovićem. No, dogodilo se što što se dogodilo. I kao predsjednik stranke ne dopuštam da takvi procesi, takvo ponašanje, čine političku štetu stranci. HDZ je najsnažnija stranka i imamo većinu u Saboru bez obzira na slučaj Milinović. No, nebitno mi je imamo li glas više ili manje, bitno mi je da smjer i imidž stranke budu onakvi kakve želim, da smjer Vlade i zemlje budu kakve želim i to nema cijenu. Spreman sam na sve scenarije - kazao je Andrej Plenković u Karlovcu.

Komentara 148

AN
AnteizmalogZGa
19:59 04.09.2018.

Kako se antife hrane na jednoj običnoj stranačkoj odluci. Kao hijene!!!! Pa gdje vam je vaša stranačka platforma ? Dajte malo o svojima.

DU
Deleted user
20:26 04.09.2018.

Gladna oporba skupa s novinarima, jugonostalgičarima, i ostala ekipa ostala je bez streljiva. Pucate i svima pokazujete koliko ste ogorčeni i koliko je u vama mržnje. Na vašu žalost, Plenković je bio i bit će još dugo najbolji premijer, aa vi ćete se još dugo gristi zbog vlastite nemoći, a pogotovo nesposobnosti da barem nešto konstruktvino smislite i realizirate. Vaš se misaoni ustroj sastoji od uvreda i pljuvanja, i tu leži vaš problem.

OV
Ovozemaljski
19:57 04.09.2018.

Plenky opet pokazuje da je spreman donositi odluke pod cijenu i pada vlada, isto kao kad je rekao tajnici da pripremi papire. Ovo je državnički potez i potez koji vođe moraju povuči. Da sam na njegovom mjestu jednako bi postupio, dosta sramoćenja HDZ-a, bilo od kauboja Milinovića ili od Ćuprijaša, svejedno,.zato bravo za Plenkovića!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije