Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Horor

Otkrivena mračna tajna koja godinama leži zakopana ispod sveučilišta

Foto: wikimenia
1/2
09.05.2017.
u 09:15

"Insane Asylum" izgrađen je 1855. i bio je aktivan do 1935. godine. Prije pojave takvih bolnica, mentalni bolesnici držali su se vezani u lancima na tavanima i u podrumima...

Ostaci najmanje 7000 trupala pronađeni su zakopani ispod Sveučilišta Mississippi, piše BBC

Naime, zgrada koja je danas fakultet koji vrvi studentima, nekada je bila stravična mentalna bolnica u kojoj su se radili pokusi na ljudima, izvršavale lobotomije glave i slične stravične stvari koje su mnogim scenaristima poslužile za izradu najstrašnijih horor-filmova. 

 

"Insane Asylum" bila je prva takva mentalna institucija u državi, a postojalo ih je nekoliko diljem SAD-a.

Foto: Screenshot/reuters

Istražitelji predviđaju da bi iskopavanje trupala moglo stajati i do 20 milijuna dolara, a nakon iskapanja i identifikacije nesretnike će ponovno pokopati, što će također zahtijevati izdatke.

Iz tog razloga traži se jeftinija alternativa.

Također, postoje ideje da se otvore memorijalni centar i laboratorij gdje bi studenti sa sveučilišta mogli proučavati trupla, kao i ostatke odjeće i obuće u raspadnutom i poluraspadnutom stanju.   

– Bit će to jedinstveni izvor za naše sveučilište – rekao je Molly Zuckerman, profesor antropologije.

Neki ipak smatraju da bi umrlima trebalo prije svega osigurati dostojanstven pokop i odati im počast, a tek onda ih koristiti u znanstvena istraživanja.

Foto: Screenshot/reuters

– Želimo im iskazati poštovanje i pružiti dostojan pokop kakav nisu dobili – rekao je upravitelj groblja u Mississippiju.

"Insane Asylum" izgrađen je 1855. i bio je aktivan do 1935. godine. Prije pojave takvih azila odnosno bolnica, mentalni bolesnici držali su se vezani u lancima na tavanima i u podrumima. No, iako su mentalni bolesnici pojavom Asyluma dobili svoju ustanovu, vrlo često su boravili u još gorim uvjetima te bili žrtve najnehumanijih pokusa. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije