Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Otkriven centar za "ispiranje mozgova" talibanskoj djeci

talibani
AFP/Pixsell
07.01.2010.
u 08:42

Djecu su talibani učili da ih ono što je prikazano na slikama čeka na nebu nakon smrti. Na svakom od crteža prikazana je rijeka meda i mlijeka, a pokraj nje su djevice.

Pakistanska vojska pronašla je u gradu Nawaz Kotu skrovište u kojem se nalazio talibanski centar za "ispiranje mozgova djeci", javlja CNN.

Skrovište je otkricveno još u prosincu, ali tek je sada objavljena njegova prava namjena. U njemu su djeca uzrasta od 12 do 18 godina odgajana da od nevinih duša postanu hladnokrvni ubojice, spremna da postanu samoubojice.

Na unutarnjim zidovima iscrtani su prizori potpuno suprotni okolini u kojoj se nalazi - rijeka meda i mlijeka koja teče, a pokraj nje prikazane su djevice. Također, djeca su podučavana da ih tamo čekaju poslanik i da je to mjesto obilja. Djecu su talibani učili da ih ono što je prikazano na slikama čeka na nebu nakon smrti.

Tamošnja djeca rastu u siromaštvu i njima je lako manipulirati, piše CNN.

Roditelji djece koja su podučavana uglavnom su vjerovali da oni tu bivaju obrazovani i, što je još važnije, da primaju besplatnu hranu, ne znajući kroz što njihovi potomci zaista prolaze.

- Pamfleti koje smo pronašli otkrivaju nam da su trenirani da rukuju oružjem, pripremani za samoubojstvo i taktike zasjede - kaže jedan od pakistanskih vojnika.
- Teroristi su ih izlagali prvim linijama borbe i govorili im da njihova žrtva neće biti uzaludna. Tako su djeca mentalno pripremana da urade sve što se od njih traži.

Vjeruje se da je za djecu koja su prošla ovu "obuku" prekasno.

Komentara 195

OB
-obrisani-
17:15 07.01.2010.

Ekstremnom islamu se mora stati u kraj , dok jos ima vremena !

JJ
jjonja
23:30 07.01.2010.

Nema večeg ispirača mozga od CNN-a

PJ
pIavo_jezero
16:21 07.01.2010.

đoko nije ni neka mudrost biti uvijek kontra, mudrost je izabrati manje zlo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije