Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pričali o Hrvatskoj

Otkrivamo što je Bozanić rekao papi na oproštaju

papa Bozanić
Screenshot/YouTube
28.02.2013.
u 15:48

- Rekao sam mu: 'Sveti Oče, hrvatski vjernici Vas prate stalno, a ovih dana molitvom i posebnom blizinom. Zahvaljujemo za sve što ste učinili za Crkvu, osobito za Crkvu u Hrvatskoj - kazao je Bozanić.

Nakon današnjega oproštaja od članova Kardinalskog zbora, papa Benedikt XVI. zadržao se i u kratkom razgovoru sa svakim od njih.

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić (koji se zadržao mnogo duže od drugih kardinala) za Hrvatski katolički radio otkrio je o čemu je razgovarao sa Svetim Ocem. - Rekao sam mu: 'Sveti Oče, hrvatski vjernici Vas prate stalno, a ovih dana molitvom i posebnom blizinom. Zahvaljujemo za sve što ste učinili za Crkvu, osobito za Crkvu u Hrvatskoj. Posebno Vam zahvaljujem za apostolski pohod Hrvatskoj u lipnju 2011. godine.' Tada je Sveti Otac zastao i dva puta mi ponovio: 'Na osobit način čuvam i nosim u svom srcu susret s mladima na zagrebačkom Trgu!' Ponovio je da je to bio susret zajedništva, šutnje i molitve. To je papa s takvim raspoloženjem rekao tako da se osjeća da je to iskustvo duboko u njegovom srcu. Možemo reći da je pozdrav Hrvatskoj uputio po ovom spomenu mladih sjećajući se što je s njima doživio u Zagrebu - ispričao je Bozanić.

"Puno je dao Crkvi"

Kardinal Bozanić zato je ponosan na hrvatsku mladež. - Imam veliko pouzdanje u mlade i osjetio sam da to i papa nosi - kazao je Bozanić i najavio da konklavama predstoje još sastanci kongregacija, a počinju idućega ponedjeljka, 4. ožujka. - To su sastanci kardinala gdje se razgovara o onome što čeka Crkvu, kakva je situacija u Njoj i što joj je potrebno u današnjici i sutrašnjici - kazao je kardinal.

Na kraju razgovora za HKR Bozanić zaključuje kako Crkva sada, završetkom pontifikata Benedikta XVI. ostaje obogaćena njegovim velikim pontifikatom. - Puno je dao Crkvi. I Crkva će od toga živjeti ne samo godinama, već i stoljećima. Možemo ponoviti riječi Svetog Oca od jučer: 'Crkva je u stalnom rastu i živi. Ponekad se bojimo da se neke stvari umanjuju, ali se na drugoj strani iznenadimo kako Duh Sveti pred našim očima čini nove stvari' - zaključio je kardinal Josip Bozanić.

>>Papa kardinalima: Crkva je živo tijelo i stvarnost koja živi

>>Papa na hrvatskom: Hvala na vašoj ljubavi!

Komentara 5

MI
mirko0410
18:15 28.02.2013.

Sve je to pomalo čudno i šteta kaj je odstupil, ali vidi se da je pravi Nijemac, osječa da nemre više 100 % pa prepušta mjesto drugom mlađem.Pravi karakter, kad bi barem naši političari imali nekaj njegovog.

LI
LILLIT
18:41 28.02.2013.

Josef Ratzinger potjece iz siromasne obitelji iz Regensburga, a ima i jednoga brata koji je svecenik. . J Ratzinger je napisao mnostvo knjiga , smatraju ga velikim filozofom, a neki cak theologom stoljeca. Nije zelio postati Papa jer ga zanimama samo theologija , a ne politika, kao predhodnoga Papu. Vidjela sam ga u Njemackoj . Zraci neku distanciranu toplinu. Zelim mu sve najbolje .

LI
LILLIT
18:49 28.02.2013.

A da se Bozanic mozda ne nada nekakvoj preporuci. ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije