Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DJECA IMALA TERMIN

Otac ogorčen: U osječkoj bolnici djeca su čekala vađenje krvi jer su branitelji imali prednost

Osijek: Ulaz u KBC Osijek dozvoljen samo kroz trijažni šator
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/3
20.06.2023.
u 08:49

Iz KBC-a Osijek nisu potvrdili događaj, ali ga nisu niti demantirali

Roditelji koji su u petak ujutro s djecom došli u laboratorij za vađenje krvi u Kliničkom bolničkom centru Osijek ostali su neugodno iznenađeni. Iako su imali termin za vađenje krvi, morali su pričekati da to prvo obave branitelji. 

- Četvero djece je čekalo. Mi smo bili peti. Sestra je imala popis branitelja i prvo su oni morali. Njih pet, šest. I tek kad su oni završili onda su djeca dobila priliku vadit krv - ispričao je jedan otac za Telegram koji je u bolnicu išao sa svojim dvogodišnjim sinom. Ispričao je kako im je medicinska sestra objasnila da su branitelji na sistematskom te da će krv djeci izvaditi tek nakon što obrade njih.

- Mislim da nisu krivi niti ta sestra niti ti branitelji koji su tamo došli, već sustav koji je tako složen da pravo prednosti u svim, pa čak i na dječjim odjelima. Kako je krenulo, uskoro će i kreveti na pedijatriji biti rezervirani za branitelje - komentirao je ogorčeni otac.

VEZANI ČLANCI: 

Dodao je kako se u dječjem laboratoriju krv vadi od 7:15 do 10 sati  te da mu nije jasno zašto su branitelji ondje vadili krv kad u bolnici ima više laboratorija. 

Iz KBC-a Osijek nisu potvrdili događaj, ali ga nisu niti demantirali. Tvrde kako im, u dogovoru s njihovim koordinatorom, svaki dan dolazi pet do deset branitelja na sistematski pregled, ali da oni nemaju prednost pred ostalim pacijentima.

- U Kliničkom bolničkom centru Osijek, kada god je to moguće, dječja populacija bude prioritetno obrađena - rekli su iz KBC-a Osijek.

VIDEO Djevojčica zapela na vodenom toboganu, snimka oca koji je spašava postala je hit

Komentara 4

GO
goran2hr
10:31 20.06.2023.

Ogorčeni otac??!! Kako od ničega napraviti izliku za još jednu pljuvačinu po braniteljima. Prvo, pa koliko traje vađenje krvi? 30-60 sekundi i kako se radilo o 5 branitelja, zapravo govorimo o 5 minuta (ako je bio samo jedan tehničar koji vadi krv). Sa djecom sam na pedijatriji i drugdje, znao po čekaonicama čekati satima, ali to onda nije bio "problem" i "skandal". Također, kao branitelj - pacijent, koristio sam usluge zdravstvenog sustava. I nikada, ali stvarno nikada, na ime toga što sam dragovoljac DR nisam dobio nikakvu prednost. Prije više od 20 godina uzeli su nam iskaznice besplatnog dopunskog (a tada sam bio zdrav i ionako ju nisam koristio). I to je sve, kraj priče. Jedna u nizu izmišljotina - "privilegija koje uživaju" 500000 branitelja. Inače, kao dijete (sredina 70. -ih) pamtim, vodili su me kod doktora specijalista i na vratima je pisalo (otprilike): "Nositelji spomenice 41. ne moraju čekati u redu".

MI
Misko12
11:15 20.06.2023.

Samo pljuvanje ništa dobrog, jer ako je dijete bilo naručeno za neki termin znači da nije tako hitno, ali branitelji svima smetaju

Avatar Idler 3
Idler 3
11:15 20.06.2023.

Ma se pet al njih 5-6 je melo prednost...dajte-najte...išel sem prošli tjedan vadit krv i barem dvajst ljudi je bilo prej....i došel sem na red za 10-ak minuta ! Zna bit i dalko veći red i nebuš se načekal. Naravno, ne bi bila vjest i nebi se moglo hraćkat po braniteljima !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije