Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'DJECA PRAŠUME'

Otkriveno kako su djeca preživjela u džungli Amazone: Spasila ih je jedna namirnica

Foto: Ministarstvo obrane Kolumbije
1/8
11.06.2023.
u 10:20

Lesly Jacobombaire Mucutuy (13), Soleiny Jacobombaire Mucutuy (9), Tien Ranoque Mucutuy (4) i 11-mjesečni Cristin Ranoque Mucutuy trenutno se oporavljaju u bolnici u kolumbijskom glavnom gradu Bogota nakon što su helikopterom prevezeni ove subote

Tapioka brašno spasilo je živote četvero djece koja su pronađena živa u prašumi Amazone u Kolumbiji, čak 40 dana od pada zrakoplova, potvrdili sa kolumbijska vojska. Četvero djece u dobi od 13, 9, 4 i 11 mjeseci pronađeno je nakon intenzivne potrage, a vlasti su potvrdile kako nisu imali teške ozljede. 

- Djeca su jela tri kilograma brašna od biljke manioke, inače često korištenog u autohtonim plemenima u regiji Amazone - potvrdio je glasnogovornik Pedro Arnulfo Sánchez Suárez. - U danima nakon nesreće, djeca su jela brašno koja su nosila tamo, no na kraju su ostali bez hrane pa su odlučili tražiti mjesto gdje mogu preživjeti. Bili su pothranjeni, ali pri punoj svijesti i razumu kada smo ih pronašli - dodao je. 

- Njihovo autohtono podrijetlo omogućilo im je da steknu određeni imunitet protiv bolesti u džungli i da imaju znanje o samoj džungli - znajući što jesti, a što ne jesti - kao i pronalazak vode održavali su ih na životu - što ne bi bilo moguće (da) nisu navikli na takvu vrstu neprijateljskog okruženja - objasnio je glasnogovornik. 

>> VIDEO Čudo u Kolumbiji: Nestala djeca pronađena pet tjedana nakon pada zrakoplova

Lesly Jacobombaire Mucutuy (13), Soleiny Jacobombaire Mucutuy (9), Tien Ranoque Mucutuy (4) i 11-mjesečni Cristin Ranoque Mucutuy trenutno se oporavljaju u bolnici u kolumbijskom glavnom gradu Bogota nakon što su helikopterom prevezeni ove subote, prenosi CNN.

VEZANI ČLANCI:

Djeca su i dalje dehidrirana te ne mogu jesti hranu, ali su van životne opasnosti. - Potrebno je sada stabilizirati njihovo zdravlje - objasnio je kolumbijski ministar obrane Ivan Velasquez. Majka djece Magdalena Mucutuy Valencia ubijena je u nesreći zrakoplova koja se dogodila 1. svibnja, a djeca koja su preživjela pad morala su sama preživjeti 40 dana dok ih nisu pronašli spasilački timovi.

Osim toga, ranije su vlasti kazale kako su 18. svibnja izgubili i psa tragača, njemačkog ovčara imena Wilson, no on je u međuvremenu pronađen. - Djeca su kazala kako su provela tri ili četiri dana s Wilsonom i pronašli su ga u pothranjenom stanju - dodao je ministar.

>> GALERIJA Pronašli četvero djece živo 40 dana nakon pada zrakoplova

1/19

Komentara 14

Avatar Svračak
Svračak
10:40 11.06.2023.

Evo što se desi kada se putem prevoditelja sa Googla piše članak. Majka djece poginula je a nije ubijena.

LA
laptopxp1
11:31 11.06.2023.

Naši tiktokovci ne bi preživjeli ni četiri dana.

LE
lector2corrector
12:56 11.06.2023.

već po treći put otkrivate i pišete "evo zašto"... Probajte objaviti neku nekopiranu vijest

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije