Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vratili se iz BiH

Otac i sin Ivić stigli u Hrvatsku, odmah su prevezeni u Remetinec

privođenje
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/4
09.04.2016.
u 14:28

Ivićevi su u središte javnosti dospjeli nakon pljačke policije u Heinzelovoj tijekom koje je ukradeno 280 tisuća eura i dva kilograma zlata. Oni su, naime, vlasnici novca i zlata ukradenih iz sefa bivšeg načelnika Željka Dolačkog

Otac i sin Pejo i Antonio Ivić danas su se vratili u Hrvatsku  iz BiH i odmah su prebačeni u zatvor u Remetincu budući da im je kao i ostatku skupine određen istražni zatvor.

Podsjetimo, Ivićevi su u središte javnosti dospjeli nakon pljačke policije u Heinzelovoj tijekom koje je ukradeno 280 tisuća eura i dva kilograma zlata. Oni su, naime, vlasnici novca i zlata ukradenih iz sefa sada već bivšeg načelnika odjela organiziranog kriminaliteta PU zagrebačke Željka Dolačkog

Prije uhićenja osumnjičenih u aferi pranja 638 milijuna kuna Ivići su tvrdili da su i nova i zlato posjedovali legalno. Za novac su imali potvrde da su ga dobili prodajom nekretnina u zagrebačkom Vrapču, a za zlato su posjedovali dokumentaciju da je kupljeno preko tvrtke iz Italije.

U istrazi koja se provodi zbog pranja novca Pejo Ivić je trećeosumnjičeni, a Antonio trinaesti osumnjičenik. 

>>Razbijena velika banda: Kako je zlatar oprao 638,5 milijuna kuna

>>Osumnjičenici na ispitivanju u USKOK-u, očekuje se da će se otac i sin Ivić vratiti u Hrvatsku i predati

Komentara 12

Avatar serafina
serafina
15:21 09.04.2016.

Sve ovo smrdi . Jako smrdi. Tu ima svoje prste policija koja nakon velike blamaže sada tobože lovi bandu. Policija i DORH pokrivaju svoju upletenost kao i upletenost Milanovićeva brata.

RU
rudvanvart
14:37 09.04.2016.

Citiram novinara Gordana Malića: "Ovakvim racijama policija obicno lijeci komplekse. Kamere, specijalci, tajanstveni Uskok, vjecni Mate Matic, samouvjeren na pragu DORH-a... Ako im nista ne pronadju u pretresu, za par dana su van. Sve sto se dogadja posljednih dana je nevidjena blamaza, tragedija i , da parafraziram jednog kontroverznog mislioca , najvece profesionalno posrnuce hrvatske policije od kad pratim njihove neuspjehe... a cini se kao vjecnost. Racije su izvrsene nad tvrtkama iz lanca peraca narkonovca koji je prijavljen jos 2013. Ovom istragom ubuhvacena su samo djela iz 2014. kako bi se izbjegla povezanost s tvrtkom Pismohrana ciji je lobist i zastitnik brat bivseg premijera. Nije bilo racije u uredima mocnog zagrebackog odvjetnika koji, po evidenciji Porezne uprave, stoji iza vecine tvrtki koje peru novac kao osnivac, prokurist ili pravni savjetnik. Nije bilo racije kod najveceg kupca zlata... Policiji su pobjegla dva dobavljaca, pa su se fokusirali na ono sto imaju. 13 likova bez pedigrea. Ti sigurno nisu primirisali Italiji, Peruu, tajnim sefovima, iako ne iskljucujem onaj od Dolackog... Kakvih 690 milijuna! Nece naci ni ono sto im je ukradeno. Ah, gdje da objavim nesto? Mozda opet kod Bujanca."

DU
Deleted user
15:09 09.04.2016.

sitne kriminalce hapse a veliki igraci su uzorni gradjani...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije