Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veleposlanstvo SAD-a:

'Osuđujemo svaki pokušaj povezivanja s demonstracijama u Zagrebu'

Marš Autohtone Hrvatske stranke prava i Kluba Hrvatskih domoljubnih snaga
Foto: Sandra Šimunović/Pixsell
1/3
09.04.2018.
u 17:12

Takva sugestija uvreda je sjećanju na 186.000 američkih vojnika poginulih u Europi u borbi protiv nacističke Njemačke i nekoliko milijuna nedužnih žrtava ubijenih tijekom Drugog svjetskog rata - kažu iz američkog veleposlanstva.

Veleposlanstvo Sjedinjenih Država najsnažnije odbacuje neonacistička i proustaška stajališta izražena za vrijeme demonstracija nekolicine ljudi u Zagrebu u nedjelju, priopćili su veleposlanstva SAD-a, komentirajući nedjeljni događaj kad su se članovi Autothone Hrvatske stranke prava (AHSP) i Stranačke vojske Klub hrvatskih domoljubnih snaga postrojili na Trgu bana Jelačića, prisegnuli domovini te izrazili potporu američkom predsjedniku Donaldu Trumpu, a zatim se uputili na grob Ante Starčevića u Šestinama. 

Marš Autohtone Hrvatske stranke prava i Kluba Hrvatskih domoljubnih snaga
1/19

- Osuđujemo svaki pokušaj povezivanja Sjedinjenih Država s ovom mrskom ideologijom. Takva sugestija uvreda je sjećanju na 186.000 američkih vojnika poginulih u Europi u borbi protiv nacističke Njemačke i nekoliko milijuna nedužnih žrtava ubijenih tijekom Drugog svjetskog rata - kažu iz američkog veleposlanstva.

Isti stav izrazili su i lani povodom istog događaja.

Komentara 87

DI
Direkt
17:40 09.04.2018.

Al su oduvali naše krezube desničare. Valjda se dozovemo pameti i skratimo glavu ustaškoj zmiji koju promoviraju marginalci uz potpuru Bujanca, Glasnovića, Loše, Hasana, Perkovića i ostalih.

KI
kimi
17:28 09.04.2018.

Au kakva vaspitna šamarčina...to je baš zabolelo...

ZA
zarac
18:22 09.04.2018.

Ono kada Trumpova administracija isprska rvacke "domoljube" - neprocjenjivo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije