Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U centru Zagreba

Keleminec postrojio ljude u crnim uniformama uz Trumpovu sliku

Marš Autohtone Hrvatske stranke prava i Kluba Hrvatskih domoljubnih snaga
Foto: Sandra Šimunović/Pixsell
1/12
08.04.2018.
u 15:11

Okupljeni su osim hrvatske držali i zastavu SAD-a, kao i fotografije Ante Starčevića i Donalda Trumpa

Članovi Autohtone Hrvatske stranke prava (AHSP) i Stranačke vojske Klub hrvatskih domoljubnih snaga, u nedjelju su se postrojili na Trgu bana Jelačića,  prisegnuli domovini te izrazili potporu američkom predsjedniku Donaldu Trumpu, a zatim se uputili na grob oca domovine Ante Starčevića u Šestinama.

U prisezi koju su položili pred predsjednikom te stranke Draženom Kelemincem, njih 40-ak su se obvezali da će štiti socijalne i nacionalne interese, Katoličku crkvu, hrvatski grb, barjak i himnu, monetarni suverenitet. Prisegnuli su da će zaustaviti odlazak mladih iz Hrvatske, unutarnju agresiju na Hrvatsku, antihrvatske organizacije, sotonizaciju Hrvatske, velikosrpsku politiku u Hrvatskoj te ukinuti ovrhe, blokade računa, državne kamate, GMO hranu, komunizam i Istanbulsku konvenciju i dr., među ostalim da će izaći iz Europske unije i smanjiti porez na dohodak. Prisega je završena uzvikom "Za Domovinu spremni!"

Marš Autohtone Hrvatske stranke prava i Kluba Hrvatskih domoljubnih snaga
1/19

Keleminec je poručio da AHSP podržava državotvornu politiku američkog predsjednika Donalda Trumpa jer brani interese svoje zemlje i jer su američki "republikanci uvijek bili za Hrvatsku, a demokrati za Jugoslaviju". Pozvao je predsjednika hrvatske Vlade, države i ministra financija te Milorada Pupovca, koji je po njemu stvarni vladar Hrvatske, da prestanu uništavati hrvatski narod te izrazio podršku Katoličkoj crkvi, ustvrdivši kako Hrvatska nije sekularna, nego katolička država.

Na središnji trg stiglo je njih oko 40 u stroju noseći sliku oca Domovine Ante Starčevića,  hrvatsku zastavu bez državnih obilježja, stranačku i prekriženu zastavu Europske unije te štit sa šahovnicom s bijelim početnim poljem. 

Na Trgu bana Jelačića dočekalo ih je u organizaciji Radničke fronte 20-ak prosvjednika s transparentom "Dosta je ustaštva!",  s hrvatskom držanom zastavom i zastavom Socijaldemokratske partije.

Pripadnici policije pratili su hodnju pravaša od Starčevićevog doma do glavnog zagrebačkog trga, gdje su osiguravali događaj.

Komentara 183

VL
vlada1
14:09 08.04.2018.

Opet VL obmanjuje javnost, na fotografijama se lijepo vidi da ima 400000 crnokošuljaša na trgu.

CH
chupakabra
14:21 08.04.2018.

pa dobro jeste li vi normalni, mrzitelji hrvatskog naroda?

MA
..Marsijanac
15:21 08.04.2018.

Ne vidim ja u njihovom programu nista pogresnog. To bi moralo biti sastavni dio svih hrvatskih stranaka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije