Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
karlovac

Ostojić: Nisam ja rekao da će biti smijenjena ravnateljica HZHM-a

'27.12.2011., Zagreb - Rajko Ostojic dolazi na sjednicu Vlade Republike Hrvatske.  Photo: Zarko Basic/PIXSELL'
'Zarko Basic/PIXSELL'
12.04.2012.
u 12:18

Zdravstveni sustav Karlovačke županije ne može se gledati odvojeno od državnog. Ukupni dug trenutačno iznosi više od sedam milijardi kuna – kaže Ostojić

– Jeste li to čuli od mene? E, pa onda – odgovorio je ministar zdravstva Rajko Ostojić na pitanje hoće li biti smijenjena ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević. Za posjeta Karlovcu susreo se s karlovačkim županom Ivanom Vučićem i njegovim suradnicima s kojima je razgovarao o problemima u županijskom zdravstvu.

To su mreža medicine rada, proširenje zdravstvene njege u kući, nabavka CT-a za Opću bolnicu Ogulin i uređenje objedinjenog hitnog prijama u toj ustanovi te nedostatku prostora SUVAG-a.

– Zdravstveni sustav Karlovačke županije ne može se gledati odvojeno od državnoga. Ukupni dug trenutačno iznosi više od sedam milijardi kuna. Veledrogerije su jasno rekle da postoje bolnice i zdravstvene ustanove koje za lijekove i sanitetski materijal duguju više od tisuću dana. U srijedu je počela kratkoročna sanacija dugova starijih od 365 dana – rekao je ministar Ostojić. Govoreći o uređenju objedinjenog hitnog prijama u ogulinskoj bolnici, osvrnuo se i na nedavni tragični slučaj zagrebačke obitelji.

– Umjesto da pacijent dođe na jedno mjesto, luta od sobe do sobe – kazao je ministar zdravstva, koji će u Općoj bolnici Karlovac otvoriti i novoobnovljenu Jedinicu za intenzivno liječenje.

Komentara 1

PE
pemec
20:18 12.04.2012.

Upravo sam čula u Vijestima da drug ostojić \"opetuje.\" Ne vjerujem da ne zna za hrvatsku riječ \"ponavljam\" tim više što sigurno 20 godina nije u javnosti mogao čuti \"opetujem\" pa njezina uporaba za hrvatsku javnost ne može biti drugoo nego srpska provokacija čak i gora od Jovanovićevih napada na sve što hrvatski diše! Ne razmijem zar to Mianović ne vidi ili se s njim u dogovoru ruše razlike između Hrvatske i Srbije!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije