Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAJAM U BERLINU

Ostojić na ITB-u: Percepcija o Hrvatskoj je vrlo pozitivna

veljko ostojić,itb (1)
Foto: Ministarstvo turizma
1/3
07.03.2013.
u 13:20

Prema istraživanjima njemačkog auto-kluba ADAC, u Hrvatsku će doći 4,5% Njemaca koji su se odlučili za odlazak na godišnje odmore

Ministar turizma Veljko Ostojić postjetio je ITB u Berlinu, jedan od najvećih turističkih sajmova na svijetu, na kojem se predstavlja i Hrvatska turistička zajednica, javlja Ministarstvo turizma.

- Prilikom posjeta ITB sajmu razgovarao sam s političkim strukturama, turoperatorima i drugim turističkim subjektima njemačkog gospodarstva i svi su potvrdili kako je Hrvatska sve atraktivnija turisticka destinacija. Percepcija o Hrvatskoj je vrlo pozitivna, turoperatori razmišljaju i o proširenju poslovanja. Prognoze za turističku 2013.godinu su dobre, te vjerujem kako možemo ponoviti brojke iz 2012.godine, koja je što se njemačkog tržišta tiče bila rekordna godina - rekao je Ostojić, naglašavajući također kako će u Hrvatsku, prema istraživanjima njemačkog auto-kluba ADAC, doći 4,5% Njemaca koji su se odlučili za odlazak na godišnje odmore.

- Po prvi put u istraživanju Hrvatska je plasirana bolje i od Francuske te je peta poželjna destinacija, iza Španjolske, Italije, Austrije i Turske - rekao je Ostojić.

Ostojić se na sajmu susreo s predsjednikom njemačkog parlamentarnog odbora za turizam Klausom Brähmigom, ADAC-ovim potpredsjednikom za turizam Maxom Stichom, predsjednikom njemačkog Međunarodnog saveza autobusnog turizma Dieterom Gaufom, predsjednikom Njemačke udruge biciklista Burkhardom Storkom i državnim tajnikom za turizam u Ministarstvu gospodarstva Ernstom Burgbacherom.

>> Hrvatska na sajmu na kojem se sklapaju poslovi vrijedni milijarde

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
13:32 07.03.2013.

Opasno se klima trijumvirat Ostojića u hrvatskoj Vladi. Svi su na udaru javnosti, potpuno su zakazali. Ili moralno, ili poslovno. Na površni ih drži samo nemoralni premijer Milanović koji se sudara s poštenjem jer brani neobranjivo. A obećao je dae da nas ne će razočarati!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije