Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sporno

Opet dali mandat ravnateljici koju optužuju za mobing

\'dalmacija...Kastela...010905 Bijaci...skola...ravnateljica....Jadranka Sosic.. Snimio:Tino Juric\'
\'Tino Jurić/PIXSELL
18.01.2012.
u 22:58

Da bi izbor nove/stare ravnateljice bio valjan – mora ga odobriti ministar obrazovanja Željko Jovanović

Školski odbor Osnovne škole Bijaći iz Kaštel Novog ponovo je za ravnateljicu izabrao Jadranku Šošić, koja tu dužnost obnaša 21 godinu. Da bi izbor bio valjan, suglasnost mora dati ministarstvo, odnosno ministar znanosti, obrazovanja i športa Željko Jovanović.

– Postupit ćemo kao i u svakom drugom slučaju, proučit ćemo svu dokumentaciju i ministar će na temelju toga odlučiti hoće li dati ili uskratiti suglasnost na izbor ravnateljice Šošić – kazala je danas zamjenica ministra obrazovanja Marija Lugarić. Pri tome će se voditi računa je li postupak raspisivanja natječaja bio zakonit, provjerit će se svi podnesci pristigli u prosvjetnu inspekciju, odnosno svi prigovori i primjedbe te nalazi inspektora.

>>Zbog ravnateljice diktatorice ispisuju djecu iz škole

– Neće se odlučivati na temelju tračeva nego argumenata. Ministar će svoju odluku donijeti u zakonskom roku, 15 dana od zaprimanja dokumentacije od Školskog odbora – kaže M. Lugarić. Odluku ministra u OŠ Bijaći nestrpljivo očekuju pristaše, ali i protivnici ravnateljice, za koju je pri posljednjem inspekcijskom nadzoru utvrđeno da je počinila niz nepravilnosti, da je dopuštala da se na početku školske godine od učenika uzimaju novčane donacije, što su roditelji nazivali trošarinom. Dio zaposlenih u školi tvrdi da ih ravnateljica mobingira te krši prava djece, što je prijavljeno i dječjoj pravobraniteljici.

– Ravnateljica je u utorak navečer, nakon izbora, u zbornici vikala da neki opet pišu i rovare protiv nje, ali da je ona sigurna i nitko je neće maknuti s njezina mjesta – prepričava svjedok scene. Inače, ovih dana se biraju ravnatelji više škola, a kako je promjenom vlasti prestalo postojati tročlano povjerenstvo, Vlada je donijela uredbu po kojoj suglasnost na izbor ravnatelja daje ministar.

Ključne riječi

Komentara 4

OS
osica
23:27 18.01.2012.

ako se netko usudi vikati kad je pod \" pismotrom\" - što je tek onda kad nije. Jao onome tko joj se nađe na putu. Gdje ima dima i vatre. Takvo mjesto uz ostale uvjete \"apsolutno traži kontrolu ponašanja\".

CA
castor3
23:30 18.01.2012.

21 godinu: Dvadeset i jednu godinu na mjestu ravnatelja. Ucmala stara dagnja, koju nitko nemoze ostrugati sa polozaja. Yipicno hrvatski, tipicno balkanski. Pa u kojoj to zemlji moze biti moguce. I nikada se nitko bolji i pametniji nije javio na natjecaj u tih 20 i vise godina,,,

KR
kreont
08:47 19.01.2012.

Ako Sanader , Podravčec i ostali za \"ništa\" nisu krivi onda nije ni ova gospa. Rad u državnoj službi je nešto najljepše što ti se može dogoditi u hrvata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije