Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti

'Oni koji su nas doveli u krizu, ne mogu nas iz nje i izbaviti'

- Civilizacija traži novu paradigmu i mislimo da smo na putu te nove paradigme – prema neposrednoj demokraciji. Nužno nam je potreban taj treći put, rekao je don Grubišić
30. siječnja 2013. u 13:34 32 komentara 4 prikaza
don Grubišić (1)
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Don Ivan Grubišić i njegov Savez za građansku i etičku Hrvatsku danas su u Hrvatskom saboru dali službenu potporu nezavisnom kandidatu za gradonačelnika Zagreba Vladimiru Ferdeljiju koji je kandidat HSLS-a, HSS-a i Zelene liste. Don Grubišić je naglasio kako ovo nije koalicija već podrška kandidatu koji ima najbolji program.

- Meni se sviđaju njegovi stavovi i njegov životni put kao poduzetnika daju mi za pravo vjerovati da će dati novu kvalitetu Gradu Zagrebu – poručio je don Grubišić te naglasio kako njegov Savez izabire novi, treći put, a to je put prema relativizaciji političkih stranaka i prema neposrednim izborima u kojima građani sami biraju njima najbolje kandidate, a ne predsjednici stranaka one koji su njima najbolji sa svojih lista.

- Civilizacija traži novu paradigmu i mislimo da smo na putu te nove paradigme – prema neposrednoj demokraciji. Nužno nam je potreban taj treći put, jer kako je Einstein rekao \"oni koji su nas doveli u krizno stanje, ne mogu nas od njega i izbaviti\". A za ovo stanje krive su političke stranke koje vladaju demokratskim centralizmom – objašnjava don Grubišić dodavši kako Savez želi korjenite promjene u političkom načinu vođenja RH, u strukturi Hrvatske te traži nove nepotrošene ljude.

- Izuzetno mi imponira ova podrška jednog od najautoritativnijih ljudi u pogledu etike i moralnog ponašanja. Hvala na podršci koja nije uvjetovana ničim, dokaz je da svjetonazori mogu biti slični iako nismo iz istig gradova – kazao je Vladimir Ferdelji koji nije želio nagađati koliko je \"teška\" ova potpora don Grubišića.

- Ja se nadam da je to 90 posto, no manipulirati brojevima se može samo ako se stavljate u isti rang onih koji su nas tu doveli. Mi želimo ponuditi tu treću opciju, a našim programom pokušat ćemo promijeniti neke stvari – objašnjava Ferdelji. Don Ivan Grubišić naglasio je kako još nije donio odluku hoće li se i sam kandidirati za izvršnu vlast, te dodao kako ta odluka i nije na njemu već na savjetu Saveza za građansku i etičku Hrvatsku.

Iako je i sam predsjednik stranke, HSLS-a, Darinko Kosor poručio je kako vjeruje da je došlo vrijeme da se glasa za pojedince, da svi imaju otvorene liste kao što ćemo ih imati za zastupnike koji idu u Europski parlament.

- Ako želimo promjene, krenimo od velikih gradova sada na lokalnim izborima s obzirom da do parlamentarnih izbora moramo čekati još tri godine. Birajmo kvalitetnog pojedinca ispred partitokracije – zaključuje Kosor.

>>Don Grubišić podržao Ferdeljija u utrci za gradonačelnika

Ilustracija
Pazite što kupujete!
Evo kako nas varaju u trgovinama: U parmezan ide piljevina, u med sirupi…
Gospodin Fin
Osvojite vrijedne nagrade
Osvoji 15.000 kn nagrade: Razveseli svoju školu i postani financijski znalac kao Gospodin Fin!
  • Televizor:

    Besposleni pop.

  • Android:

    Ovaj Krile ostaje Gall.

  • sinaj:

    S ovim likom definitivno nešto nije u redu. Težak je to poremećaj kada ego nadvlada pamet, pogotovo u tolikom omjeru.