Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uporaba sredstava

Oko 3,5 mil. kn iz EU fondova za slabije razvijena područja RH

branko grčić
Patrik Macek/PIXSELL
06.09.2013.
u 18:04

Projekt vrijedan 3,480.000 kuna, provodi se na području triju županija: Ličko-senjske, Karlovačke i Sisačko-moslavačke.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s Programom Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj započelo je s provedbom projekta ''Priprema temelja za korištenje sredstvima iz fondova Europske unije: Stvaranje baze projektnih ideja za slabije razvijena područja Republike Hrvatske“, priopćila je Vlada.

Projekt, vrijedan 3.480.000 kuna, provodi se na području triju županija: Ličko-senjske, Karlovačke i Sisačko-moslavačke. Ministarstvo snosi 67 posto ukupne vrijednosti projekta (2.320.000 kuna), a UNDP preostalih 33 posto (1.160.000 kuna). Predviđeno vrijeme trajanja projekta je petnaest mjeseci, od kolovoza 2013. do studenoga 2014. godine.

– U korištenju EU novcem važno je imati projekte koji su usmjereni na rast i razvoj, poboljšanje socioekonomskih uvjeta u sektorima koji su prepoznati kao strateški na razini države i EU-a te koji doprinose ispunjenju nacionalnih razvojnih ciljeva, ali i ciljeva strategije Europa 2020. Zahvaljujući bogatom iskustvu UNDP-a, očekujemo značajan pomak u dinamici i broju projekata slabije razvijenih područja Hrvatske, koji će biti financirani iz EU fondova – kazao je Branko Grčić, potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

>>Da li podjela na dvije regije donosi više novaca iz fondova?

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije