Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
voćin

Oko 2000 djece molilo se i pjevalo te sudjelovalo u sportskim igrama

voćin (1)
Foto: Duško Mirković/PIXSELL
1/3
01.05.2010.
u 14:37

U Voćinu se godinama održava jedinstveno dječje hodočašće Požeške biskupije.

U Voćin, središnje marijansko svetište Požeške biskupije danas je u organizaciji Katehetskog ureda hodočastilo oko dvije tisuće djece osnovnih škola.

Jedinstveno dječje hodočašće u Hrvatskoj započelo je euharistijskim slavljem na kongresnom prostoru koje je uz koncelebraciju dvadesetak svećenika predvodio župnik u Kuzmici Josip Krpeljević kao izaslanik požeškog biskupa Antuna Škvorčevića.

U prigodnoj propovijedi progovorio je o nebeskoj majci koja se stoljećima već štuje i u Voćinu, ali i diljem svijeta. -Koliko su djeca važna Bogu, ali i Blaženoj Djevici Mariji najbolje nam govori primjer njezinog ukazanja u Fatimi. Nije za svoje ukazanje izabrala odrasle, nego baš djecu. Što im je poručila? Da mole ono što znaju, posebno krunicu – istaknuo je predvoditelj slavlja koji je potom objasnio kako je nastala krunica i koje je njezino značenje.

–Neka nam ovo hodočašće i susret s Majkom voćinskom bude poticaj da molimo krunicu, osobno ili s obitelji. Imamo jako dobru prigodu da to započnemo jer upravo danas počinje mjesec koji je posvećen Mariji. U sklopu svibanjskih pobožnosti moli se krunica koju su inače molili i rado preporučivali mnogi sveci među kojima je bio i sv. Ivan Maria Vianney kojeg se posebno spominjemo u ovoj svećeničkoj godini – istaknuo je vlč. Krpeljević poručivši djeci da mole i za duhovna zvanja, ali i da se sami odazovu tom pozivu ukoliko se osjete pozvani.

Nakon misnog slavlja održan je vjeronaučni kviz kojem je tema bila Novi zavjet te sportska natjecanja u nogometu, graničaru, skakanju u vreći i potezanju užeta. Najboljima su na kraju hodočasničkog programa uručene nagrade.

-Ovdje sam drugi puta na hodočašću. Volim tu dolaziti jer se tu jako dobro osjećam. Lijepo što smo samo mi djeca na misi i što se poslije družimo i upoznajmo nove prijatelje. Molila sam se ovdje za ovu obitelj i prijatelje – kazala šestašica Ana Posavčević iz Nove Gradiške koja se okušala u vjeronaučnom kvizu..

Komentara 5

KZ
korienski_zdrug
21:48 01.05.2010.

.....primitivni glupani.........

HE
heather
14:45 01.05.2010.

samo nek se mole

AG
Agramer198
15:16 01.05.2010.

Da,jer što nam drugo preostaje uz ovako ekonomskim znanjem potkovanog predsjednika..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije