Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jedna od četiri na svijetu

Majka podijelila vijest o Lavinu stanju: 'Dobila je rijetku nuspojavu. Ona, posebna kao i uvijek'

Zagreb: Malena Lava Petrušić s obitelji putuje na liječenje u SAD
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/5
31.05.2023.
u 09:07

Objasnila je kako Lava nije imala jetrenih problema koji su uobičajena nuspojava genske terapije Zolgensmom, no zato je ušla u skupinu od samo četvero djece na svijetu koja su nakon primanja lijeka dobiliaTMA trombocitopeniju

Majka male Lave koja je ranije ove godine ujedinila zemlju u cilju da se skupi novac koji joj je bio potreban za put u SAD javila se na Facebooku i izvijestila o rijetkoj nuspojavi koju je djevojčica dobila nakon što je primila terapiju za spinalnu mišićnu atrofiju.

POVEZANI ČLANCI:

"Neki od vas imaju oko sokolovo pa su primijetili ili osjetili da nešto nije kako treba. Nekoliko dana nije nas bilo. Lava je nakon doziranja uz sve nove napretke dobila i nuspojavu Zolgensme koja se zove TMA trombocitopenija. Ona. Posebna kao i uvijek", započela je majka objavu.

Objasnila je kako Lava nije imala jetrenih problema koji su uobičajena nuspojava genske terapije Zolgensmom, no zato je ušla u skupinu od samo četvero djece na svijetu koja su nakon primanja lijeka dobila TMA trombocitopeniju

"Proveli smo četiri dana u bolnici, bilo je traumatično i jako smo se prepali, osijedili i zabrinuli – ali sad smo već doma i dobro smo. Ona je dobro! Najgore je prošlo, a sad možemo u nove pobjede. Još jači, mudriji, pažljiviji i zahvalniji nego ikada", napisala je Petrunjela Petrušić na Facebooku.

VIDEO: Majka podijelila vijest o Lavinu stanju: 'Dobila je rijetku nuspojavu'

Podsjetimo, bolnica UCLA, u kojoj se Lava liječi, obitelji je ponudila da Lavu uključe u dvije studije o spinalnoj mišićnoj atrofiji, što su s oduševljenjem prihvatili. Lava će, objašnjava, dobiti priliku biti uključena u kliničku studiju koja prati napredak djece koja su primila Zolgensmu sljedećih 15 godina i to u suradnji s Novartisom i UCLA studiju koja pet godina prati napredak i stanje skolioze kod djece koja su primila Zolgensmu. 

Komentara 1

RO
RogaBabaroga
10:56 31.05.2023.

Sretno maloj velikoj lavici od 💞

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije