Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASJELO TISUĆE HRVATA

Oglasila se Kia Hrvatska o lažnoj nagradnoj igri koja se dijeli na društvenim mrežama

Cyber kriminal sve je češća pojava
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
18.12.2023.
u 11:26

Obratili smo se tvrtki Kia Hrvatska kako bismo doznali o čemu je riječ, a oni su potvrdili kako to nije njihova nagradna igra i da tvrtka ne dijeli besplatne automobile

Kia Hrvatska službeno se oglasila nakon što se društvenim mrežama širila nagradna igra u kojoj se ''dijelilo'' 70 automobila popularnog brenda. Radilo se, dakako, o prevari na stranici s lažnim profilom "Kia-Hrvastka", koja je privukla veliki broj korisnika i nagnala ih da zaigraju. Obratili smo se tvrtki Kia Hrvatska kako bismo doznali o čemu je riječ, a oni su potvrdili kako to nije njihova nagradna igra i da tvrtka ne dijeli besplatne automobile

"Nastavno na slučaj lažne nagradne igre dijeljenja Kia vozila na lažnom Facebook profilu (Kia Hrvastka, namjeran tipfeler s ciljem varanja posjetitelja profila) obavještavamo vas da je Kia Hrvatska jedini službeni profil Kia marke i uvoznika za Hrvatsku, te da su svi drugi profili i posljedično nagradne igre lažni. Kia uvoznik za Hrvatsku, KMAG d.o.o., kao i svi naši zastupnici, nisu organizatori niti imamo ikakve veze sa ovom nagradnom igrom. Strankama uvijek preporučujemo da nikako ne sudjeluju u ovakvim igrama, obzirom da može doći do zlouporabe njihovih osobnih podataka i da ovakve profile prijavljuju Facebooku'', odgovorili su nam, a isto su potvrdili i na svojoj Facebook stranici. 

"Kia-Hrvastka", Facebook stranica koja se predstavlja kao službeni profil popularne marke automobila, podijelila je prije dva dana lažnu nagradnu igru, najavljujući kako će donirati čak 70 novih Kia automobila. Iz samog naziva u kojem je i tipfeler već se vidi kako se radi o lažnoj stranici, no brojni korisnici nasjeli su na ovu prevaru te pratili pravila igre kako bi osvojili automobil.

''Povodom Božića 2023. godine, naša tvrtka KIA, odlučila je donirati 70 novih KIA automobila. Želimo da danas imate sve svoje automobile u dobrom stanju. Stoga ćemo ga nasumično poslati ljudima koji komentiraju. 'Sretan Božić' od pobjednika. Učini to sada i sretno'', objavljeno je točno tim riječima. Čak 23 tisuće korisnika komentiralo je, a brojni su i na nagovor stranice podijelili objavu.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Policija pronašla vozača koji je usmrtio djevojku u Tribunju: Nakon nesreće navodno pobjegao na otok

Komentara 1

Avatar rubinet
rubinet
14:14 18.12.2023.

"Da se mene pita" pozornije bih birao ljude za promicanje svojih vozila.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije