Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'BOŽIĆNO DARIVANJE'

Više od 20.000 Hrvata nasjelo na novu prevaru na Facebooku: Prevaranti u nazivu stranice imaju čak i tipfeler

Foto: Reuters/Facebook
1/3
18.12.2023.
u 08:22

Iz samog naziva već se vidi da se radi o lažnoj stranici, no brojni korisnici nasjeli su na ovu prevaru te pratili pravila igre kako bi osvojili automobil

"Kia-Hrvastka", Facebook stranica koja se predstavlja kao službeni profil popularne marke automobila, podijelila je prije dva dana lažnu nagradnu igru, najavljujući kako će donirati čak 70 novih Kia automobila. Iz samog naziva u kojem je i tipfeler već se vidi kako se radi o lažnoj stranici, no brojni korisnici nasjeli su na ovu prevaru te pratili pravila igre kako bi osvojili automobil.

''Povodom Božića 2023. godine, naša tvrtka KIA, odlučila je donirati 70 novih KIA automobila. Želimo da danas imate sve svoje automobile u dobrom stanju. Stoga ćemo ga nasumično poslati ljudima koji komentiraju. 'Sretan Božić' od pobjednika. Učini to sada i sretno'', objavljeno je točno tim riječima. Čak 23 tisuće korisnika komentiralo je, a brojni su i na nagovor stranice podijelili objavu.

"Molimo podijelite naše objave na svom profilu i slobodno se registrirajte kako biste potvrdili svoje sudjelovanje (gumb Registriraj se na vrhu ove stranice). Ako prođete registraciju/verifikaciju, ponovno ćemo vas kontaktirati za dostavu. Sretno", napisali su.

U međuvremenu su se oglasili iz tvrtke Kia Hrvatska, naglašavajući kako se radi o lažnoj nagradnoj igri, o čemu više možete pročitati OVDJE.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Sat tjelesne aktivnosti: Gospodin je svojim razgibavanjem u hladnom moru zabavio sve prisutne

Komentara 10

KR
KriviZooM
09:35 18.12.2023.

lakomost je vrag

KR
Krolo
11:14 18.12.2023.

Bedaste guske u magli

PV
prcko.vita
09:22 18.12.2023.

Nas vara i naša Hrvatska Lutrija, i to je čak skoro sve namješteno, i uvijek su oni i država na dobitku, ali uvijek, a kamo li da nas neće varati te sitne prodane duše. Internet je jedno jako tamno i opasno mjesto, na žalost mnogi toga nisu svjesni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije