Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'nema zastare'

Odvjetnik: Razočarani smo jer Perković još nije izručen

Josip Perković
Marko Lukunić/PIXSELL
27.09.2013.
u 20:38

"Imamo apsolutno povjerenje u EK da će oni i dalje raditi veliki pritisak ne samo na hrvatsku Vladu nego i na sve druge hrvatske institucije da se Josip Perković izruči Njemačkoj", rekao je Prtenjača.

Davor Prtenjača, odvjetnik supruge ubijenog Stjepana Đurekovića, komentirao je za Dnevnik Nove TV neizručenje Josipa Perkovića. Istaknuo je da su razočarani jer Perković još nije u Njemačkoj, a nadaju se da će do toga doći.

"Imamo apsolutno povjerenje u Europsku komisiju, ali i Saveznu Republiku Njemačku da će oni i dalje raditi veliki pritisak ne samo na hrvatsku Vladu nego i na sve druge hrvatske institucije da se Josip Perković, i prije nego što se promijeni lex Perković, izruči Njemačkoj", rekao je Prtenjača.

"Ako se gleda stručno, onda i hrvatskim odvjetnicima i hrvatskim zastupnicima u Saboru mora biti jasno da ovdje nije riječ o zastari jer se sve radi po njemačkom zakonu. Ovo se kazneno djelo dogodilo u Njemačkoj i to je osnovni princip kaznenog prava i svi pravnici to znaju. Nema veze je li to bilo u Njemačkoj, u Hrvatskoj, Poljskoj ili Francuskoj i ovo što se sada događa u Hrvatskoj je bacanje magle u oči javnosti", kaže Prtenjača.

Dodao je kako su mu osobno čini da "hrvatska Vlada samo želi dobiti na vremenu".

>> Orsat Miljenić: Nadam se da će izmjene Ustava proći

>> Njemačka pojačava pritisak na Hrvatsku

>> Pusić odgovorila na njemačko pojačavanje pritiska na Hrvatsku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije