Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rok se ukida 1.1.

Narodne novine objavile izmjene 'lex Perković'!

Josip Perković
Marko Lukunić/PIXSELL
11.10.2013.
u 11:43

Izmjene prema kojima se ukida rok za primjenu europskog uhidbenog naloga na zločine počinjene prije kolovoza 2002. godine Sabor je potvrdio 4. listopada, a istoga dana potpisao ih je i predsjednik Ivo Josipović.

Narodne novine objavile su izmjene Zakona o pravosudnoj suradnji s državama članicama EU, u javnosti popularno nazvan lex Perković.

Izmjene prema kojima se ukida rok za primjenu Europskog uhidbenog naloga na zločine počinjene prije kolovoza 2002. godine Sabor je potvrdio 4. listopada, a istoga dana potpisao ih je i predsjednik Ivo Josipović te su u Narodnim novinama službeno objavljene 9. listopada.

Iako su izmjene službeno objavljene ovih dana, rok će biti ukinut 1. siječnja 2014. godine, kao što je Vlada i obećala Europskoj komisiji koja je zbog ovog zakona i uvođenja roka pokrenula proces sankcioniranja Hrvatske.

>>Reding: Za mene je 'lex Perković' riješen, Miljenić: To je točka na "i"

>>Vrhovni sud: Vlada pogrešno reagirala pri tumačenju zastare

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije