Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONFERENCIJA HOS-A

'Ploča ide na drugo mjesto, ali ratne oznake HOS-a ostaju'

Jasenovac
Nikola Čutuk/pixsell
07.09.2017.
u 11:21

Naveo je kako će spomen ploča biti prebačena u Novsku nakon što su postigli dogovor.

Udruge HOS-a Zagreba i Saveza Udruga HOS-a RH organizirali su konferenciju za novinare vezano uz ploču HOS-a u Jasenovcu.

Ivan Friščić počeo je čitati priopćenje u kojem piše kako je ploča postavljena u skladu sa zakonima Republike Hrvatske.



- Od Vlade očekujemo da nas zaštiti od politike podmetanja - napisali su u priopćenju.

Naveo je kako će spomen ploča biti prebačena u Novsku nakon što su postigli dogovor.

- Svima onima koji govore da je to izdaja, oni imaju pravo da tako misle. Ja njih pitam, kada je udruga pozivala na postavljanje ploča u Jasenovac, svima smo pozivali priopćenja i onda se čudim zašto mnogi nisu došli. Danas svi ti imaju svoje mišljenje, ja im ne zamjeram. A najviše mi je žao obitelji koje su dale svoje sinove za našu nezavisnu državu Hrvatsku - rekao je Friščić.

- Umorni smo, s najboljom namjerom podigli smo ploču kako bi iskazali počast. Noćima ne spavamo, nije nam lako. Kompromis, rješenje i dijalog je bio neophodan da bi Zagreb učinio svoje - rekao je Borislav Barišić i dodao kako 'nisu fašisti'.

Dodao je kako ploča ide na drugo mjesto, ali ratne oznake HOS-a ostaju.

- Nismo sretni što se ploča premješta - rekao je Marko Skejo

Jasenovac
1/22

- Morat ćemo ponoviti gradivo, 11 momaka koji su poginuli i bili za dom spremni, to je najsvetije što može biti u našem narodu. Oni koji su nam pobili te sinove, a to je petokraka uz pomoć četnika, s devet spomenika šalju na ćirilici poruke. Nitko to ne spominje - rekao je Skejo koji je svoje izlaganje završio uz 'Bog i Hrvati' te 'Za dom spremni'.

- Ja bih današnji dan ocijenio kao jednu od najvećih pobjeda HOS-a od završetka rata - rekao je Anto Đapić.

- Tražimo da Vlada zabrani napade na HOS i da možemo oblačiti svoje odore i nositi znakovlje - rekao je Đapić.

Rješenje o registraciji udruge

Na pitanje što im je Vlada obećala da se ploča premjesti?

- Ništa nam nije obećavano - rekao je Borislav Barišić i dodao kako 'Za dom spremni' na ploči ostaje. Rekao je kako nema više pregovora oko znakovlja HOS-a.

Friščić je u rukama držao i rješenje Ministarstva uprave o registraciji udruge čime je potvrđeno njihovo znakovlje. Rekao je kako je Za dom spremni legaliziran i vezan uz HOS.

Ploča će biti danas postavljena, rekao je Friščić.

- Cilj svega je da ostane grb i 'Za dom spremni' - izjavio je Friščić.

- To je pobjednički pozdrav i mi se njega nikada nećemo odreći - rekao je Đapić.

Ključne riječi

Komentara 19

GD
Gospon Drug
12:26 07.09.2017.

Nije loše premještanje mogli bi i Milorada premjestiti u BG ali za stalno...

DD
ddh
11:35 07.09.2017.

"- Od Vlade očekujemo da nas zaštiti od politike podmetanja - napisali su u priopćenju." Tocno i ispravno. A da bi Vlada to uradila treba smjeniti izvore podmetanja i to u prvom redu kod Jutela (HRT). Jer dok god razne Severove, Pavicke, Arezine, Vlahovi i ini iz informatinog programa imaju mogucnosi da podmecu, podmetat ce i dalje do bezsvijesti. A podmecu i ostali mediji (National, Index, Novi, Jutarnji i dijelom Vecernji!) do bezkraja, a sve u sluzbi organizatora tih lazi i podmetanja Hrvatskim braniteljima i posebno HOS-ovcima na celu ispod sovjetske zastave paradirajuceg crvenog Bernardica i mentora sveg zla u Hrvatskoj Yogo-udbasa Josipovica. Sloboda medija je velika vrijednost, ali komunisticki mediji u Hrvatskoj nisu slobodni, nego zadojeni mrznjom prema svima koj drukcije misle i komunisticko-cetnickom ideologijom. Mediji su mjesto, gdje se sve sto e hrvatsko unistava.

DU
Deleted user
11:30 07.09.2017.

Lijepo je Hasanbegovic jucer u Otvorenom rekao, nema zakonske osnove za micanjem, a i sam Jasenovac, opcina, je odlucila odobriti postavljanje. Nema bas nista sporno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije