Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MUŠKARAC (64) PUŠTEN NA SLOBODU

Objavljene snimke iz mjesta gdje je držano 67 pasa i dva vuka: 'Šokantno je da nitko nije reagirao'

Foto: PU splitsko-dalmatinska
1/2
31.03.2024.
u 10:47

Mediji navode kako se je vlasnik pasa psihijatr koji radi u KBC-u Split, no te informacije nisu potvrđene. Njemu je određeno da se brani sa slobode

Stravičan slučaj zatočenih pasa i vukova u Splitu izazvao je veliko zanimanje u javnosti, nakon što je otkriveno što se sve događalo na jednom imanju na rubnom dijelu grada. Snimke s mjesta gdje bilo držano 67 pasa i dva vuka objavila je i zaklada Bestie Split te pokazala uvjete u kojima su oni živjeli, a zbog čega je 64-godišnjaku prijeti kazna zatvora. 

Mediji navode kako se radi o psihijatru koji radi u KBC-u Split, no te informacije nisu potvrđene. Njemu je, doznaje Dalmatinski portal, određeno da se brani sa slobode, a njegovo pritvaranje nije zatraženo jer je prethodno bio neosuđivan te je priznao kako su životinje bile njegove. Uz to, izrečena mu je i zaštitna mjera zabrane približavanja posjedu gdje se nalaze psi. 

Splitska zaklada pak je posjetila to imanje na kojem se nalaze psi, dok se sa snimke čini kako vukovi više tamo nisu u metalnim kavezima. Svaki od tih pasa ima svoju drvenu kućicu, a morali su spavati na podu ili šljunku. Navodi se također u medijima da su ti psi bili korišteni za borbe pasa, a parili su ih s vukovima kako bi im se pojačale borbene sposobnosti. O svemu su se oglasili i iz Prijatelja životinja. 

- Prema dobivenim fotografijama, videu i dojavama građana, riječ je o uzgoju pasa za sudjelovanje u borbama. Prevladavaju psi u tipu snažnih pasmina staford i bul, koje se koriste za borbe. Uočena je i u strašnom stanju ženka kangala koja si grize nogu, bez veterinarske skrbi, a dio pasa jako je uplašen. Prostor u kojemu se nalaze u samom središtu grada ograđen je visokim zidom koji onemogućava prolaznicima pogled na površinu zaraslu u raslinje s improviziranim kućicama. Psi su vezani svaki za svoj kratki lanac te su prisiljeni ležati na zemlji, betonu ili kamenju. Jasno je da se ovi psi ne drže kao kućni ljubimci, već je riječ o tipičnoj slici uzgoja za borbe. Šokantno je da dosad nitko nije reagirao!” Za sve koji su uključeni u uzgoj i organiziranje borbi pasa tražimo maksimalnu zatvorsku kaznu, trajno oduzimanje svih životinja i zabranu držanja i nabavljanja nove životinje - objavili su.

POVEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Diktatura pederijata
Diktatura pederijata
14:12 31.03.2024.

Takve koji se s tim bave treba staviti na lanac. Pola metra je dovoljno i previše.

ZW
zweistein
12:51 31.03.2024.

pa kaznite i one koji organiziraju boks mečeve ljudotinja

Avatar Asterix
Asterix
11:33 31.03.2024.

Radi uzornog ponašanja pušten na slobodu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije