Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRONAĐENA I DVA VUKA

FOTO Detalji strave u Splitu: 'Godinama je držao pse. Taj smrad i buka, da ste to čuli...'

Foto: PU splitsko dalmatinska
1/2
29.03.2024.
u 15:08

Policija je ranije potvrdila kako je u slučaj uključena i veterinarska inspekcija koja obavlja nadzor

Policija u Splitu uhitila je 64-godišnjaka zbog sumnje da je držao dva vuka te i čak 67 pasa različitih vrsta koje je zanemarivao. Objavljene su i fotografije s mjesta gdje su se nalazile sve životinje, a to zemljište puno drvenih paleta od kojih su sagrađene kućice za pse sada je opasano policijskim trakama. Dok zasad nije potvrđeno iz kojeg razloga je muškarac držao toliki broj pasa, Slobodna Dalmacija piše kako su susjedi mišljenja da je to bilo u svrhu održavanja borba pasa koje su ilegalne, a da je zemljište bilo u vlasništvu drugog muškarca.

- Radio je od paleta i drva te kućice, dolazio bi s onom svićom na glavi, preko dana ga nije bilo. Navečer je radio s motornom pilom izrađivajući valjda te metalne kaveze pa bi psi krenuli zavijati. To je alarmiralo susjede - ispričali su susjedi koji osobno nisu poznavali muškarca, te nisu imali problema s njim. Drugi susjed pak navodi kako dobro poznaje vlasnike, a da su miris i buka bili jaki.

- Godinama drži te pse, a borbe pasa su bile uobičajena stvar prije 15-tak godina. On i vlasnik bi tu znali biti, a borbi koliko ja znam nije bilo. Ali taj smrad, ta buka, osobito kada bi ih došao hraniti, da ste to čuli, sve bi vam bilo jasno. Uvijek bi se tu parkirao pa bi stvarao problem za prolaz automobila - objasnio je susjed.  

Policija je ranije potvrdila kako je u slučaj uključena i veterinarska inspekcija koja obavlja nadzor. 

POVEZANI ČLANCI:

''Obavljenim očevidom veterinarska inspekcija je utvrdila da se na lokaciji u Splitu nalazi ukupno 69 životinja, 61 odrasli pas, šest štenaca i dva vuka, te je u tijeku postupak zbrinjavanja pronađenih životinja i daljnje poduzimanje mjera sukladno zakonskim propisima. U sklopu kriminalističkog istraživanja na temelju naloga suda obavljena je pretraga stana, vozila i prostora. O događaju je također obaviješteno i Ministarstvo poljoprivrede'', navodi se.

1/2

Komentara 7

BO
BozeSacuvaj
16:00 29.03.2024.

Žalosno što je taj lik ugledni psihijatar u splitskoj bolnici..fuj

DU
Deleted user
15:29 29.03.2024.

Pisalo se puno o visokim cijenama janjetine, a ovaj je htio regulirati tržište na osebujan način.

MT
makan tahi
16:27 29.03.2024.

slični azil ili uzgajivačnica je u strmcu samoborskom prije nadvožnjaka preko obilaznice prema sloveniji, kad se ide prema samoboru, prođe se odvojak gdje lik ilegalno prodaje drva, a blizu je i skladište automobila u koje je prije koju godinu podmetnut požar

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije